Τσίπρας από Αρκαλοχώρι: Θα δώσουμε μάχη να μην ερημώσει η περιοχή – Το καλωσόρισμα με μαντινάδα

Στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθούν οι πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσης να αποσυρθεί το νέο ΦΕΚ, που, όπως ενημερώθηκε από τους πολίτες, επί της ουσίας αναιρεί το περιεχόμενο των αποζημιώσεων για τις οποίες είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας από κοντά την έκταση των καταστροφών είπε ότι το κρίσιμο είναι να μην ερημώσει η περιοχή, αναφερόμενος στο πλέγμα το προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν.

Αλέξης Τσίπρας-Αρκαλοχώρι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη και άλλους τοπικούς φορείς, ανέφερε ότι οι περισσότερες οικίες της περιοχής δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ σε ό,τι αφορά την αμεσότητα εφαρμογής των μέτρων σημείωσε ότι «η γραφειοκρατία, ακόμη και στην ψηφιοποιημένη μορφή, είναι ανίκητη».

«Πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα των πολιτών. Ήρθα μερικές μέρες μετά τον σεισμό γιατί τις πρώτες μέρες λίγα είναι αυτά που μπορούν να γίνουν. Ήρθα τώρα και αυτό που θα κάνουμε είναι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην αφήσει την περιοχή στην τύχη της, να μη γίνει το ίδιο με το Δαμάσι που οι αποζημιώσεις δόθηκαν έναν χρόνο μετά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε κρίσιμο και το θέμα με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους της περιοχής, που δεν έχουν πλέον εισόδημα, και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για εισόδημα έκτακτης ανάγκης μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Αλέξης Τσίπρας - Αρκαλοχώρι

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξήγησε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα ολιστικό σχέδιο αποκατάστασης, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και νέα ρυμοτόμηση στην περιοχή και δημιουργία νέων κατοικιών σε άλλους χώρους, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η πολιτεία πρέπει να σκύψει, ουσιαστικά, δίπλα στους κατοίκους «και όχι να κάνει ένα πέρασμα για τσικουδιά». «Θα δώσουμε μάχη για να μην ερημώσει η περιοχή», πρόσθεσε.

Τι είπαν στον Αλέξη Τσίπρα κάτοικοι, επιχειρηματίες και μαθητές

Πολίτες που έχουν πληγεί προσέγγισαν τον κ. Τσίπρα και του εξέφρασαν την απόγνωση στην οποία βρίσκονται, ενώ επιχειρηματίες της περιοχής τον ενημέρωσαν ότι μόνο ένα μικρό μέρος των επιχειρήσεων μπορεί να μπει στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για την αποζημίωση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνάντησε και μαθητές, οι οποίοι, ήδη, με ανοιχτή επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, έχουν ζητήσει τη μέριμνα της πολιτείας, διευκρινίζοντας ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας και τηλεκπαίδευσης καλούνται να συνεχίσουν την μαθητική ζωή τους χωρίς σπίτια, ακόμη και για να κάνουν τηλεκπαίδευση, χωρίς σχολεία και με την αγωνία, όπως τόνισαν, για το αύριο και τις οικογένειές τους να επιβαρύνει ακόμη και την ψυχολογική κατάστασή τους, πολύ περισσότερο στις περιπτώσεις μαθητών που ετοιμάζονται για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Αλέξης Τσίπρας - Αρκαλοχώρι

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεση μέριμνα από το υπουργείο ώστε να ισχύσει ό,τι ίσχυσε και σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές σε σχέση με τη μοριοδότησή τους, για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διά ζώσης εκπαίδευση με όποιο τρόπο είναι εφικτός μέχρι την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Μετά το Αρκαλοχώρι, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο Χουμέρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπου συνάντησε πολίτες που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Μάλιστα, συνομίλησε με πληγέντες που ζουν μέσα σε σκηνές από την πρώτη ημέρα μετά τον σεισμό, οι οποίοι του εξέφρασαν την πρωτόγνωρα τραγική κατάσταση που βιώνουν.

Αυτήν την ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στις Μελέσσες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, όπου επίσης εντοπίζονται εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό, ενώ στη συνέχεια θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη και των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Το καλωσόρισμα στον Αλέξη Τσίπρα με μαντινάδα

Με μια μαντινάδα καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τονίσει τη μεγάλη ανάγκη για βοήθεια από όλους τους πολιτικούς, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

“Σας εκαλωσορίζομε και να ‘χεις την υγειά σου

μα δες τσ΄αθρώπους τούτους σες σα να ‘ναι τα παιδιά σου” και συμπλήρωσε:

Σκύψτε όλοι πάνω στο πρόβλημα να βοηθήσετε την κατάσταση. Εμείς έχουμε βοηθήσει όλους τους πολιτικούς αρκετές φορές. Βοηθήστε κι εσείς την κατάσταση όσο μπορείτε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.