Φιάσκο η επένδυση των Κοσσοβάρων δήθεν Γερμανών που διαφήμιζε ο Μητσοτάκης!

Αντί της κατασκευής εργοστασίου που μάς υποσχέθηκαν, ήρθαν να… προπωλήσουν οχήματα που φτιάχνονται στη Γερμανία
Για να πουλήσει αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη… Γερμανία ήρθε στην Ελλάδα η εταιρία που, πριν από έναν περίπου χρόνο, παρουσίαζε ενώπιον σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου τις προθέσεις της για κατασκευή εργοστασίου στη χώρα μας!

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις εξαγγελίες της για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη χώρα μας, η γερμανική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Next E.Go Mobile –που ανήκει, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», στην κοσοβαρικής καταγωγής οικογένεια Destani, επέστρεψε στην Αθήνα. Όχι για να προσλάβει τους εργαζομένους για το εργοστάσιο ή να ανακοινώσει έστω πού θα κατασκευαστεί αυτό, αλλά για να προπωλήσει αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη… Γερμανία και τα οποία θα παραδοθούν σε όποιους δώσουν την απαραίτητη προκαταβολή από του χρόνου!

Από τις, δόξες, όμως του περασμένου διαστήματος και τα επίσημα ταρατατζούμ, αυτή τη φορά η εκδήλωση παρουσίασης του οχήματος έγινε σε έναν μάλλον κλειστό κύκλο σε εστιατόριο της Αθήνας και όσοι συμμετείχαν ενημερώθηκαν ότι οι Έλληνες καταναλωτές σύντομα μπορούν να αρχίσουν τις προπαραγγελίες για το e.GO Life από το εργοστάσιο της Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή, και αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Όσο για το εργοστάσιο και την επένδυση που υποτίθεται ότι θα είχε -σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που είχαν δοθεί κατά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας με το Enterprise Greece- πριν από 3-4 μήνες, τίποτα παρά θολές αναφορές στο μέλλον… Βλέπετε, ακόμη ψάχνουν οι Κοσοβάροι επενδυτές τον «κατάλληλο χώρο» προκειμένου να κάνουν την επένδυση που, όπως άφηνε το Μαξίμου να διαρρεύσει βάζει τη χώρα μας στον χάρτη των παραγωγών αυτοκινήτων.

Αντί όμως να συμβεί αυτό, η συγκεκριμένη εταιρία φαίνεται ότι προτιμά να χρησιμοποιεί τη δημοσιότητα που της έδωσαν η συγκεκριμένη συμφωνία και ο εναγκαλισμός της από κεντρικά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής για να πουλήσει αυτοκίνητα.

«Πανηγυρική» η τηλεδιάσκεψη για την υπογραφή της συμφωνίας

FDAAA3D2 9C73 4534 9027 1CB00B13B7B6

Ο Κ. Μητσοτάκης και ο Κ. Φραγκογιάννης στην… πανηγυρική τηλεδιάσκεψη με την εταιρία για την υπογραφή της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεδιάσκεψη για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Next Ego και Enterprise Greece είχαν λάβει μέρος εκτός του πρωθυπουργού ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Γιώργος Φιλιόπουλος.

Ενδιαφέρον, πάντως, προκάλεσε και το γεγονός ότι η εταιρία προχωρά εργοστάσιο εκτός από το… Μεξικό και στη Βουλγαρία, όπου φαίνεται, αν μη τι άλλο, να έχει βρει τον «χώρο» όπου θα χτιστεί αυτό, σε αντίθεση με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Τι δημοσιεύσαμε στις 17/12/2020

Αντί η ΝΔ να επενδύσει στο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στηρίζει γερμανική εταιρεία που χρεoκόπησε;

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.