Η Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στην οικουμένη

Μία θέση στην δεκάδα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στην οικουμένη κερδίζει η Ελλάδα για το 2021 σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Henley & Partners, της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο και παρακολουθεί από το 2006 την δυναμική των διαβατηρίων.

Στην λίστα με τις 199 χώρες, την πρωτιά κατέχουν Ιαπωνία και Σιγκαπούρη που «ισοβαθμούν» με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 192 χώρες.

Την τελευταία θέση καταλαμβάνει το Αφγανιστάν, με πρόσβαση μόνο σε 26 χώρες.

Ελάχιστα πιο ψηλά, το Ιράκ (28), η Συρία (29), το Πακιστάν (31) και η Υεμένη (33).

Όπως επισημαίνεται, οι απαγορεύσεις εισόδου που επέβαλαν χώρες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχαν ως αποτέλεσμα να διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ των κρατών που διαθέτουν τη μεγαλύτερη και τη μικρότερη ταξιδιωτική δύναμη όσο ποτέ στο παρελθόν.

Η κατάταξη στην πρώτη δεκάδα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με την προηγούμενη καθώς ξεκινά το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Οι κάτοχοι γερμανικών και νοτιοκορεατικών διαβατηρίων βρίσκονται στη δεύτερη θέση έχοντας πρόσβαση σε 190 χώρες.

Φινλανδίας, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Ισπανία μοιράζονται την τρίτη θέση (189), ενώ το ελληνικό διαβατήριο (185) κατατάσσεται έβδομο –μια θέση πάνω από εκείνη στην τελευταία λίστα του Ιουλίου– μαζί με το αμερικανικό, το βρετανικό, το νορβηγικό και εκείνα της Μάλτας και της Τσεχίας και μπροστά από την Αυστραλία και τον Καναδά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.