Κουτσούμπας: Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου που συμμετέχει στο πλιάτσικο

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία επεσήμανε πως «το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, είναι πως η συμφωνία δεν αφορά την άμυνα της χώρας, την προστασία της εδαφικής της ακεραιότητας, δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα».

Συνέχισε τονίζοντας πως όπως και παλαιότερες συμφωνίες, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, σχέδια που απλώνονται στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική.

“Η συμφωνία υπηρετεί τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, τους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο που συνοδεύεται πάντα και παντού, με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί” υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς διαψεύδουν τα ίδια τα κείμενα των συμφωνιών, επεσήμανε ακόμη και αναφέρθηκε διεξοδικά στο άρθρο 18 που προβλέπει τη διάθεση των υποδομών της χώρας ως βάση στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αλλά και τη συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πολυεθνικές δομές, που δρουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως στο Μάλι κ.ά..

Κουτσούμπας

«Τί δουλειά έχουν εκεί οι ελληνικές δυνάμεις, και τί συμφέροντα έχει εκεί ο ελληνικός λαός,» ρώτησε εμφατικά την κυβέρνηση. Κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα και προκλητικά, πρόσθεσε ο γγ της ΚΕ τοτυ ΚΚΕ.

Όσον αφορά στη ρήτρα της αμοιβαίας συνεργασίας, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, υπενθύμισε πως ανάλογη ρήτρα υπάρχει και στην ιδρυτική διακήρυξη του ΝΑΤΟ, το περιβόητο άρθρο 5 που όμως δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, παρά μόνο για τη δολοφονική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία.

Υπενθύμισε εξάλλου πως ανάλογη ρήτρα υπάρχει και στο Ευρωσύνταγμα, που επίσης δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ για την προκλητικότητα της Τουρκίας. Με αυτά τα παραδείγματα, τόνισε, αποδεικνύεται πως αυτό που κρίνει τη στάση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έναντι της Τουρκίας, είναι οι δικές τους επιδιώξεις για απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας, αλλά και οι μπίζνες των αστικών τους τάξεων.

Για τους εξοπλισμούς, τόνισε πως η μεγάλη εμβέλεια επιτήρησης που έχουν οι συγκεκριμένες φρεγάτες, υποδηλώνει ότι δεν είναι για να επιχειρούν στο Αιγαίο αλλά για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, με βάση τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Θα τα χρυσοπληρώσει ο λαός με την επιδείνωση των όρων ζωής του, σημείωσε.

Καταλήγοντας κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην πιστέψει τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, να καταδικάσει την πολιτική εμπλοκής της Ελλάδας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον οξύτατων ανταγωνισμών, να αγωνιστεί για αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ – ΕΕ, να ξηλωθούν οι ΝΑΤΟικές βάσεις.

Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταψηφίζει τη συμφωνία, επισήμανε και πρόσθεσε πως «αυτή η θέση είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών του για θωράκιση συνόρων, της φιλίας και συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής και του κόσμου. Εμείς είμαστε με τις συμμαχίες των αγωνιζόμενων λαών, αυτή είναι η πιο βαθιά, γνήσια πατριωτική και ταυτόχρονα διεθνιστική στάση και εδώ βρίσκεται και η ελπίδα για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου» κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.