Υπό πολιορκία η κυπριακή ΑΟΖ: «Μπλόκο» τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Nautical Geo!

Πολεμικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο!

Σε όλο και πιο προκλητικές κινήσεις προχωρά η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να επιβάλλει τη «γαλάζια πατρίδα» και να μην αφήσει σε καμία περίπτωση τον αγωγό EastMed να υλοποιηθεί, για την κατασκευή του οποίου θα έπρεπε να κάνει έρευνες το Nautical Geo.

Και λέμε «θα έπρεπε», γιατί η Άγκυρα έστειλε πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ και στο σημείο των ερευνών, εμποδίζοντας το Nautical Geo, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού της Λάρνακας!

Σύμφωνα με το SigmaLive, δύο τουρκικές φρεγάτες και μια κορβέτα δίκη πειρατών, κάνουν τους δερβέναγες στην περιοχή, επικαλούμενες παράνομη NAVTEX για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων, στην περιοχή που θα έπρεπε να ερευνά το Nautical Geo.

Την ίδια στιγμή, λίγα μίλια πιο μακριά, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία συνεχίζουν την κοινή επιχειρησιακή παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη διεξαγωγή της αεροναυτικής άσκησης «EUNOMIA 2/2021».

Όπως αναφέρει το SigmaLive, ως απάντηση στην Τουρκία, τη Δευτέρα ελληνικά και γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την περιοχή της τουρκικής NAVTEX!

nb hartis evnomia

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.