Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα πω ποτέ Καλωσορίζω τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό

Οταν ο Κυριακος Μητσοτάκης ελεγε απο το βήμα της βουλης πως ποτε δνε θα καλωσορίσει τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα μας.

Σημερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Stevo Pendarovski, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι μεγάλη μου χαρά που σας υποδέχομαι στην Αθήνα. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω δια ζώσης τα θερμά συλλυπητήριά μου για το θάνατο 14 ανθρώπων από την καταστροφική φωτιά την ημέρα κατά την οποία η χώρα σας γιόρταζε την 30ή επέτειο από την ανεξαρτησία της.

Αποδίδουμε μεγάλη σημασία, όπως γνωρίζετε, στην ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων αλλά και στην προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας για την Βόρεια Μακεδονία. Είναι ένα θέμα που θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αύριο στη Σλοβενία, στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Με χαροποιεί που η διμερής μας συνεργασία προχωρά με σταθερά βήματα σε θέματα ενέργειας, άμυνας, διασυνδεσιμότητας και διασυνοριακής συνεργασίας. Προσβλέπω στη συζήτηση που θα έχουμε για όλες τις πτυχές της διμερούς μας συνεργασίας.

Και πάλι, καλώς ήρθατε στην Αθήνα κ. Πρόεδρε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.