ΦΟΡΟ-ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ημέρα του έτους

 

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που θα πρέπει να φροντίσουν να κλείσουν τις επόμενες ημέρες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ο λογαριασμός είναι βαρύς, αφού προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι καλούνται να εξοφλήσουν: Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, και Φόρο εισοδήματος.

Αύριο, Παρασκευή, θα γίνουν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος για φέτος.

Αυξάνεται κατά 80 εκατομμύρια ευρώ το προβλεπόμενο ποσό για την καταβολή Κοινωνικού Μερίσματος με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών.

Η αύξηση των συνολικών κονδυλίων κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του πλήθους των δικαιούχων.

Μέχρι και 31/12 η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους, εάν δεν δοθεί παράταση, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Τα προσδοκώμενα έσοδα για το κράτος υπολογίζονται κοντά στα 1,15 δισ. ευρώ, δηλαδή αναμένεται να κινηθούν κοντά στα περσινά δημόσια έσοδα που άγγιξαν -σχεδόν- το ίδιο ποσό.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.