TOYOTA: ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤ. οι πωλήσεις υβριδικών στην Ευρώπη

Ένα σημαντικό ορόσημο για την ίδια και όχι μόνο κατάφερε να πιάσει η Toyota, αφού έγινε ο πρώτος κατασκευαστής στην Γηραιά Ήπειρο που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα δύο εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα.

Το 2.000.000ό υβριδικό Toyota που πωλήθηκε στην Ευρώπη ήταν ένα μπλε-μαύρο με αποδέκτη την κ. Magdalena Sobolewska-Bereza, κάτοικο Πολωνίας. Η Toyota μάλιστα, σε μια σεμνή τελετή παρέδωσε στην κ. Sobolewska-Bereza και μία “κάρτα” για δωρεάν προμήθεια καυσίμου για ένα χρόνο.

Τα 2.000.000 πωλήσεις υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη για την Toyota, ήρθαν έπειτα από 18 χρόνια και την εισαγωγή του πρώτου Prius, του αυτοκινήτου που έθεσε τα στάνταρ στη συγκεκριμένη κατηγορία. Για την ακρίβεια η ιαπωνική εταιρία χρειάστηκε περίπου μία 10ετία για να φτάσει σε πωλήσεις υβριδικών το πρώτο της εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο, ένα νούμερο που μπορεί πλέον να καλύψει σε μόλις οχτώ μήνες, με τις παγκόσμιες ετήσιες πωλήσεις της σε ηλεκτρικά υβριδικά να ανέρχονται πλέον σε 1,6 εκατ. μονάδες και τις συνολικές τις πωλήσεις μέχρι σήμερα να ανέρχονται στα 12.000.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω αριθμών είναι και η αλλαγή στις προτιμήσεις των πελατών της ιαπωνικής εταιρίας: το 2011 μόλις ένας στους δέκα επέλεγε υβριδικό από την γκάμα της εταιρίας, ενώ σήμερα σχεδόν ένας στους δύο πελάτες της Toyota επιλέγουν υβριδικό.

Πηγή: newsauto.gr

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.