«Κράτος» τα Κατεχόμενα για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη; – Τι είπε ο Γ.Οικονόμου

Σε ένα ατόπημα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την ώρα που ανακοίνωνε πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, καθώς χαρακτήρισε ως «κράτος» τα Κατεχόμενα. 

Ο κ.Οικονόμου θέλησε να εξηγήσει το σκεπτικό κάνοντας όμως ένα φάουλ: «Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια διευκρινιστική δήλωση  που ήταν απολύτως επεξηγηματική και όλοι πήραν τις απαντήσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Το να είσαι στην ίδια εκδήλωση με τον αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κράτος» τα κατεχόμενα;

Δεν υπάρχει κανένα «κράτος», υπάρχει μια περιοχή της Κύπρου που είναι υπό τουρκική κατοχή και με παράνομη διοίκηση εξαρτώμενη και κατευθυνόμενη από την Τουρκία.

Με μια τουρκοκυπριακή κοινότητα που έχει αλλοιωθεί κατά μεγάλο ποσοστό από τους Τούρκους εποίκους που στέλνει η Άγκυρα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό λοιπόν δεν είναι «κράτος», ούτε ο κατοχικό ηγέτης είναι «αρχηγός». Μόνο η Τουρκία το βλέπει έτσι.

Θα μπορούσαμε να δεχθούμε πως έγινε ένα γλωσσικό ατόπημα εάν αυτή η δήλωση γινόταν από κάποιο άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, παρόλα αυτά η δήλωση αυτή έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος υποτίθεται πως είναι ο πλέον ειδικός στα θέματα επικοινωνίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.