efood: Μοτοπορεία από διανομείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι διανομείς στην Αθήνα, πραγματοποιώντας στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και ακολούθησε μοτοπορεία, που κατέληξε στα γραφεία της efood στο Ν. Ηράκλειο.

Εκεί υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η επιστολή της efood σε 115 διανομείς της εταιρείας, τους οποίους υποχρέωνε σε αλλαγή μορφής συνεργασίας.

Ακολούθησε ανακοίνωση της εταιρείας με την οποία αποδοκιμάζει το κείμενο που απεστάλη στους διανομείς, κάνοντας λόγο για λανθασμένη επικοινωνία. “Δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκβιαστική.

Ουδεμία πρόθεση είχε να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους διανομείς, αλλά αντιθέτως να προσφέρει, σε όσους το επιθυμούν και λήγει η σύμβασή τους, έναν νέο τρόπο συνεργασία”, ανέφερε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι “αδιαπραγμάτευτη στάση του efood είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των διανομέων και των συνεργατών μας”

efood διανομείς πορεία

πορεία efood διανομεις
Μηχανοκίνητη πορεία διανομέων στην Αθήνα ( ΦΩΤΟ: INTIME)

Η πορεία των διανομέων κατέληξε έξω από τα γραφεία της efood

Τη στάση εργασίας στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων είχε προκηρύξει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

«Οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι», αναφέρει η ΠΟΕΕΤ σε σχετική ανακοίνωσή της.  Παράλληλα, σε κινητοποιήσεις προχώρησε και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Δείτε βίντεο από τη μοτοπορεία που πραγματοποίησαν οι διανομείς στην  Αθήνα

Μοτοπορεία και στη Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα “Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους” βγήκαν στους δρόμους σήμερα οι διανομείς του efood στη Θεσσαλονίκη. H πορεία κατέληξε στα γραφεία της εταιρείας στην Καλαμαριά.

Μεταξύ άλλων απαιτούν την ανανέωση των τρίμηνων συμβάσεων των 115 συναδέλφων τους, την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης της εταιρείας Εfood, παύση εργασίας σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι διανομείς έχουν απευθύνει νέο κάλεσμα την Παρασκευή στις 19:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

διανομείς θεσσαλονίκη efood
Πορεία των διανομέων στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ: INTIME)

Δείτε εικόνες από το thesstoday.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.