Υποχρεωτικό rapid test για να πας στον οδοντίατρο ακόμη και αν εισαι εμβολιασμενος

Η κυβερνηση που έταζε προνόμια σε όσους εμβολιαστούν τωρα ζητάει rapid test απο τους εμβολιασμενους για να πάνε ατον οδοντίατρο.

Την υποχρέωση να κάνουν rapid test από σήμερα θα έχουν οι εμβολιασμένοι στα οδοντιατρεία, ενώ με αρνητικό μοριακό τεστ θα προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι, γεγονός που προκαλει αγανάκτηση τοσο στους γιατρούς οσο και στους ασθενεις.

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Εμβολιασμένοι ελεύθερα, ανεμβολίαστοι με rapid

Σύμφωνα πάντως με τις διευκρινήσεις για τις νέες οδηγίες, που απεστάλησαν χθες Δευτέρα στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία:

Συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του, πρέπει να είναι εμβολιασμένος και αν δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να έχει rapid 48 ωρών.
Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά.
Οι ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με rapid 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος.
Αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της ΕΟΟ ότι οι «οδηγίες βασίζονται στην προφορική διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ότι θα υιοθετηθούν σε επόμενη ΚΥΑ».

Τι λέει το ΦΕΚ

Το τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε, ανέφερε ότι από τις 18 Σεπτεμβρίου για τις επισκέψεις ασθενών σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και μονάδες υγείας, δεν χρειάζεται εργαστηριακός έλεγχος εκτός αν πρόκειται να κάνουν επεμβατική εξέταση. Τότε είναι απαραίτητο το rapid test.

4E96D343 8D96 417B 8889 4CD8AD85EA52

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.