ΔΕΘ – Μητσοτάκης – Όχι σε πρόωρες εκλογές – Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετρατία ως το 2023 και δεν προτίθεται να πάει σε πρόωρες εκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία. Θέλω τη νίκη στις εκλογές και γι’ αυτό σχεδιάζουμε σε ορίζοντα δεκαετίας».

Τι έχω να κερδίσω από τις πρόωρες εκλογές;

«Θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Έχω μπλεχτεί με το τι ζητάει ο κ. Τσίπρας. Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται για να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Απαντώντας σε σχετική επόμενη ερώτηση ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Τι θα είχα να κερδίσω από τις πρόωρες εκλογές, όπου παρά τις όποιες αναταράξεις, απολαμβάνω της εμπιστοσύνης των πολιτών;».

Τα εκλογικά διλήμματα του 2015

«Είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες όταν θα ζητήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» συνέχισε και αναφερόμενος εν τάχει στα εκλογικά δικλήμματα του 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα κριθεί η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης με την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Στο τέλος της τετραετίας θα συγκριθεί η επιλογή μιας παράταξης που λέει ότι θέλει να είναι αυτοδύναμη, με την επιλογή της άλλης παράταξης που δεν καταλαβαίνω ποια είναι, όταν μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση. Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στο 2015».

Διεκδικούμε αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.