Τι είπε ο Γέροντας Εφραίμ,ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου για κορονοϊό και εμβόλιο

Για την μεγάλη περιπέτεια του με το κορωνοϊό η οποία παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, μίλησε στο  OMEGA και στην εκπομπή ΑΙΜΕΣ ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, γέροντας Εφραίμ.

Ο Γέροντας πέρασε δύο μήνες στο νοσοκομείο, με ένα μεγάλο διάστημα να βρίσκεται διασωληνωμένος και με τους γιατρούς να θεωρούν πως ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρει  να κρατηθείς τη ζωή.

Σήμερα λίγες μέρες πριν επιστρέψει στο Βατοπαίδι, μιλά ξεκάθαρα υπέρ της επιστήμης η οποία δεν έρχεται σε καμία περίπτωση σε αντίθεση με την πίστη και την Εκκλησία. Στέλνει μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλο τον κόσμο για να εμβολιαστεί.

Ανάμεσα σε άλλα μιλώντας στις ΑΙΧΜΕΣ είπε:

Οι γιατροί διερωτώνται πώς επανήλθα στη ζωή. Ο Θεός έτσι ήθελε φαίνεται. Να μου δώσει χρόνο να μετανοήσω. Να δω τη ζωή μου και πορευθώ καλύτερα.

Αυτή η ασθένεια είναι ένα σημείο των καιρών. Όλοι  πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Και εγώ ήμουν ανεμβολίαστος όταν κόλλησα. Είχα σκοπό να  εμβολιαστώ αλλά δε πρόλαβα τότε.

Ευτυχώς που πήγα έγκαιρα στον Ευαγγελισμό. Αν καθυστερούσα θα πέθαινα.

Η εκκλησία δεν απορρίπτει την επιστήμη.

Δεν είναι σωστό να ταυτίζεται το εμβόλιο που είναι μία καθαρά ιατρική πράξη με την μεταφυσική.

Όπως δεχόμαστε περίθαλψη για ένα πρόβλημα στο πόδι έτσι και με τον εμβολιασμό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσει και ο κάθε Χριστιανός και να εμβολιαστεί.

Οι ιεράρχες πρέπει να αφήσουν το κόσμο και να μην τον προπαγανδίζουν. Είναι καλυτέρας όμως εάν κάποιος έχει αντίθετη θέση να την κρατήσει για τον εαυτό του.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Γέροντας Εφραίμ στο OMEGA: 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.