Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απέρριψε το αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε τα αιτήματα, που είχαν καταθέσει Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τα αιτήματα είχαν καταθέσει 30 επαγγελματίες Υγείας, που εργάζονται σε δημόσιες δομές αλλά και ιδιώτες, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους με τον νόμο που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, ως προϋπόθεση ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται.

Οι Έλληνες υγειονομικοί ζητούσαν να επιβληθούν προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου) και να “παγώσει” άμεσα η εφαρμογή του νόμου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών μέτρων κρίνοντας ότι “ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 (προσωρινά μέτρα)”.

Στην απόφασή του σημειώνει ότι εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, σε περιπτώσεις δηλαδή που οι αιτούντες θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.

Οι αιτήσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον του Δικαστηρίου.

ευρωπαϊκό δικαστήριο υγειονομικοί

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: “Πόλεμος” μεταξύ υγειονομικών

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ανάβει… φωτιές. “Πόλεμος” μαίνεται στις τάξεις των υγειονομικών για το συγκεκριμένο μέτρο.

Χαρακτηριστικά είναι όσα εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Βόρεια Ελλάδα. Αντιεμβολιαστές γιατροί στρέφονται με εξώδικα κατά των συλλόγων τους, που δημόσια τάχθηκαν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην υγεία.

Αφετηρία υπήρξε κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης με ημερομηνία 5 Ιουλίου 2021. Τα προεδρεία των πέντε συλλόγων ανέφεραν ότι «η αναγκαιότητα της άμεσης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζομένους σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας είναι επιβεβλημένη».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα εξώδικα στους συλλόγους

Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στα μέλη των πέντε συλλόγων στις 27 Αυγούστου και τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως απάντηση, αντιεμβολιαστές γιατροί απέστειλαν, όπως ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή», εξώδικα στους συλλόγους αρνούμενοι να εμβολιαστούν και σε ορισμένες περιπτώσεις ζητώντας τις παραιτήσεις των προεδρείων των συλλόγων. Επικαλούνται, μεταξύ άλλων, αντισυνταγματικότητα των μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στην Αλεξανδρούπολη, συγκεκριμένα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι γιατροί που δεν έχουν και δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τον ιατρικό σύλλογο της πόλης αλλά και να αναστείλουν τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων τους υπό την απειλή προστίμων.

Μιλώντας την Τρίτη στην «Καθημερινή», η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, τόνισε ότι «υπάρχουν αναφορές πως ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια της πόλης χορηγούν πλαστά rapid tests» και πρόσθεσε ότι ο σύλλογος είχε εγκαίρως ζητήσει από την αρμόδια 4η Υγειονομική Περιφέρεια τα πιστοποιητικά νόσησης να εκδίδονται μόνο κατόπιν μοριακών τεστ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.