Μίκης Θεοδωράκης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Συγκινητικές στιγμές στη Μητρόπολη Αθηνών – ΒΙΝΤΕΟ

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, έφθασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, λίγο μετά τις 17.00, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας “Αλέξης Ζορμπάς”.

Το συγκεντρωμένο πλήθος, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικό, κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι, ξέσπασε σε χειροκρότημα και φώναζε “αθάνατος”.

Η συγκίνηση είναι έκδηλη στο “ύστατο χαίρε” στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Μίκης Θεοδωράκης - λαϊκό

Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 19.00. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συνεχιστεί την Τρίτη από τις 10.00 – 19.00 και την Τετάρτη από τις 10.00 – 14.00. Θα ακολουθήσει στις 15.00 η τελετή αποχαιρετισμού.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για το λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα.

Οι θαυμαστές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να μεταφερθεί το φέρετρο από το Α’ Νεκροταφείο στον ναό. Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Μίκης Θεοδωράκης - λαϊκό προσκύνημα

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα, τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Μίκης Θεοδωράκης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.