Καρδίτσα: Τι κι αν στον Παλαμά ζουν 6.000; Έχουν εμβολιαστεί 40.000!

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα στοιχεία προκειμένου να εντοπίσουν εάν πίσω από την υπάλληλο βρίσκεται κύκλωμα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τις 6.000 ωστόσο στο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει – άκουσον άκουσον – 40.000 εμβολιασμοί! Τα επιπλέον εμβόλια φέρεται να έγιναν σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την περιοχή όπου κατάγεται η υπάλληλος που φέρεται ότι είναι η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου και η οποία παραμένει άφαντη!

Ο τρόπος δράσης της υπαλλήλου με τη συνεργό της

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η διοικητική υπάλληλος είχε ως συνεργό μια νοσηλεύτρια, μέσω της οποίας είχε πάρει κωδικούς προκειμένου να προβεί στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών.

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι – μόνο τον Αύγουστο – έχουν εμβολιαστεί εικονικά, ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν αυτός ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος. Από τους κωδικούς οι αρχές έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του χρήστη, που δεν είναι άλλη από τη νοσηλεύτρια που φέρεται ως συνεργός και η οποία θα κληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες να δώσει εξηγήσεις.

Πάντως δεν αποκλείεται και η άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος με βάσει τις διατάξεις για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Έτσι θα καταστεί εφικτή η άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες καταθέσεις χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων. Εάν διαπιστωθεί ότι κάποιοι από τους 47 εικονικά εμβολιασμένους έχουν δώσει χρήματα τότε προκύπτει οικονομική συναλλαγή και έτσι θα γίνει περαιτέρω έρευνα για το έαν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καταδικάζει το γεγονός

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει το γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς που προέκυψαν στο ΚΥ Παλαμά ο Ι.Σ. Καρδίτσας καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και συγχρόνως ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών και την πλήρη εξιχνίαση.

Μόλις γνωστοποιήθηκε το γεγονός, υπήρξε άμεση επικοινωνία του προέδρου του ΙΣΚ με τον διευθυντή και το ιατρικό προσωπικό του ΚΥ Παλαμά.

Οι συνάδελφοι ιατροί μας δήλωσαν έκπληκτοι και είχαν πλήρη άγνοια για το συμβάν και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εξέφρασαν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους πρακτικές. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι συνάδελφοι ιατροί υπερέβησαν εαυτό, έτσι ώστε να κατορθώσουν να εμβολιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Το ΚΥ Παλαμά αποτελεί πρότυπο κέντρο υγείας που κατάφερε να εμβολιάσει 40000 άτομα επιτυγχάνοντας τους 400 εμβολιασμούς την ημέρα.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστης σημασίας στόχο για τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας και τέτοιου είδους συμβάντα είναι καταδικαστέα. Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που στελεχώνουν το ΚΥ Παλαμά δηλώνουν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους γεγονότα και βρίσκονται στην διάθεση των ανθρώπων εκείνων που θα οριστούν από το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ για την πραγματοποίηση της ΕΔΕ.

Πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, είναι καμία ανοχή και αυστηροποίηση των μέτρων για τέτοιου είδους πράξεις και περιστατικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.