Μίκης Θεοδωράκης: Τέλος στο θρίλερ με την ταφή του – Πού θα πραγματοποιηθεί

Τέλος στο θρίλερ για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη. Τα παιδιά του συμφώνησαν οριστικά και η ταφή του σπουδαίου δημιουργού θα πραγματοποιηθεί στον Γαλατά Χανίων, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα ήθελε να ενταφιαστεί ο πατέρας της στο Βραχάτι Κορινθίας ώστε να μπορεί να φροντίζει το μνήμα του. Ο γιος του, Γιώργος επέμενε ότι θα έπρεπε να γίνει σεβαστή η επιθυμία του πατέρα τους. Τελικά έπειτα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις τα δύο παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη συμφώνησαν ώστε η κηδεία του να γίνει στη γενέτειρά του.

Τριήμερο λαϊκό προσκύνημα

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα

Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια, η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Νέα παρέμβαση του γιου του για την κηδεία

Μέχρι και λίγες ώρες νωρίτερα παρέμενε άγνωστο το πού θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης. Τη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό το. Ο γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γιώργος Θεοδωράκης, έκανε σήμερα μια πολύ συγκινητική ανάρτηση, στην οποία δηλώνει ξανά υπέρ της ταφής του στον Γαλατά Χανίων, τονίζοντας ότι δεν αψήφησε ποτέ την επιθυμία του πατέρα του.

Γιος Μίκη Θεοδωράκη

Η ανάρτηση για τον Μίκη Θεοδωράκη

“Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι’ αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφησα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά. Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες.Γι’ αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.