Παραιτηθείτε κύριε Μητσοτάκη

Ξεκινάμε από τα βασικά.

Ένα από τα ουσιαστικότερα πρωθυπουργικά προνόμια είναι ο ορισμός του υπουργικού συμβουλίου.

Άρα, από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός διασύρεται από έναν… παραλίγο υπουργό λίγη ώρα κατόπιν της ανακοίνωσης ανάληψης των καθηκόντων του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι ανίκανος (για να μην πούμε τίποτα πιο χοντρό) να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Πόσο μάλλον όταν ο… παραλίγο υπουργός ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων, ως ο άνθρωπος ο οποίος με όχημα τη διακομματική συναίνεση που επιδιώχθηκε έπειτα από το κάψιμο (σε συνθήκες άπνοιας που φορτώθηκαν στην κλιματική αλλαγή) της Ελλάδας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απεγκλωβιστεί ο… εγκαυματίας πρωθυπουργός από τα αδιέξοδα που προκάλεσε η κατάρρευση του επιτελικού κράτους ένεκα της απύθμενης ανικανότητάς του.

Δεν ξέρουμε αν το έχει αντιληφθεί ο Κυριάκος, αλλά ο Αλέξης τον ρεζίλεψε.

Καθώς ουδείς εχέφρων άνθρωπος δύναται να πιστέψει ότι υπήρχε περίπτωση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν άτυπος σύμβουλος του Τσίπρα, να συμμετάσχει σε δεξιά (λέμε τώρα) κυβέρνηση ως προπομπός μιας συναίνεσης που θα ενίσχυε τον Μητσοτάκη και θα χαντάκωνε τον Τσίπρα.

Στοιχειώδες, όπως θα έλεγε κι ο Σέρλοκ.

Ιδιαίτερα, όταν αυτόν τον… παραλίγο υπουργό τον ταύτιζες με έναν από τους πρωτεργάτες της χούντας των Συνταγματαρχών.

Συνεπώς, όπως θα έλεγε κι ο λαός… Κυριάκο πιάστηκες κότσος.

Απορούμε ποιος σε έπεισε ή ποιος εγγυήθηκε κι έβαλες το κεφάλι σου στον τορβά.

Προφανώς, ξέχασε να σου πει ότι οι αριστεροί είναι μανούλες στην ίντριγκα και στην προβοκάτσια.

Όπως επίσης, ότι όταν ένας πρωθυπουργός έχει υποστεί τέτοιου είδους γελοιοποίηση δεν μπορεί πλέον να κάθεται… ανέμελος στην πρωθυπουργική καρέκλα για ευνόητους λόγους.

Προχωράμε στα υπόλοιπα.

Ήτοι, στην πλήρη ομολογία της κυβερνητικής αποτυχίας.

Είναι δεδομένο, αγαπητέ Κυριάκο, ότι η μονή υπερασπίστρια πια του επιτελικού κράτους είναι η Κεραμέως.

Τους υπόλοιπους τους έκαψες μαζί με την Ελλάδα.

Βέβαια τόσο το πουλέν της αδερφής σου που έβαλες για εκπρόσωπο, όσο και οι καθεστωτικοί παπαγάλοι συνεχίζουν να επιμένουν ότι τα πας περίφημα.

Κάτι που καλείται να λύσει η επιστήμη, διότι όταν ξηλώνεις το Υγείας και το Προστασίας του Πολίτη, βάζοντας στο μεταξύ σφήνα τοποτηρητές στο Μεταφορών, υπουργείων δηλαδή υπεύθυνων για τις κρίσεις (κορονοϊού-πυρκαγιών) που κονιορτοποιήσαν το προφίλ του… μεγάλου τιμονιέρη, μάλλον δεν τα πας και τόσο κάλα.

Δυστυχώς, φίλτατε Κυριάκο, ξέμεινες από καύσιμο και πολύ φοβούμαστε ότι ο μόνος τρόπος μπας και ξαναγεμίσεις το ρεζερβουάρ είναι να παραιτηθείς και να ζητήσεις ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Αλλιώς, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, δεν πρόκειται να αποφύγεις την… αέναη ποδηλατάδα με τον ΓΑΠ.

Είμαστε σίγουροι ασφαλώς, ότι δεν θα το κάνεις γιατί πιστεύεις ότι το παιχνίδι γυρίζει.

Άραγε πως;

Με το να σε ξεφτιλίζει η αντιπολίτευση βάζοντας μπουρλότο στον ανασχηματισμό, μέσω του οποίου προσδοκούσες ότι θα σου δινόταν συγχωροχάρτι για να ανέβεις… ανανεωμένος στη ΔΕΘ και να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα;

Με το να παραδέχεσαι δια του ξηλώματος των υπουργών που αναφέραμε ότι απέτυχες παταγωδώς, ενώ την ίδια στιγμή απειλείς με απολύσεις όσους δεν τσιμπιούνται χαρακτηρίζοντας παράλληλα ψεκασμένους τους μισούς Έλληνες, σπεκουλάροντας ταυτόχρονα πάνω στα καμένα για να τα γεμίσεις με υβρίδια που θα πληρώσουμε εμείς (βλέπε: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: νέα στρατηγική της ΕΕ για τα δάση με ορίζοντα το 2030) και ανεμογεννήτριες για τις οποίες άνοιξε τον δρόμο η αξιότιμη κυρά Κατίνα (βλέπε: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ανεμογεννήτριες και ο Γεραπετρίτης);

Ή με το να κάνεις… καραμπόλες με τους σαμαρικούς, ευελπιστώντας σε μια σαμαρική κωλοτούμπα μήπως και περάσουν τα… παγωμένα σκοπιανά μνημόνια;

Χα χα χα, ας γελάσουμε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.