Έλληνας ο Καστριώτης, Βυζαντινή η σημαία της Αλβανίας: Το βιβλίο που προκαλεί τρικυμία στο μυαλό των τσαμηδων

Δεκέμβριος 24, 2018. 19:09

Ο Αλβανοτσάμης ιστορικός, Άρμπεν Λάλα έχει δημοσιεύσει τη φωτό του εξωφύλλου του βιβλίου του παιδαγωγού στο ελληνικό τμήμα του Πανεπιστημίου «Εκερέμ Τσαμπέι» του Αργυρόκαστρου, Παναγιώτη Μπάρκα.

Σύμφωνα με τον ιστορικό, το ελληνικό βιβλίο ενθαρρύνει την εθνοτική και θρησκευτική αφομοίωση μεταξύ των Ελλήνων και των Αλβανών, καθώς ρίχνει σκιές αμφιβολιών για την ταυτότητα των Αλβανών.

Στο βιβλίο, επίσης, υπάρχουν αμφιβολίες για την προέλευση του Γκιέργκι Καστριότη – Σκεντέρ Μπέη και την εθνική σημαία των Αλβανών.

Ο Αλβανοτσάμης συντάκτης γράφει ότι ο Παναγιώτης Μπάρκα τείνει να αρνηθεί τους Αλβανούς,   αφού γράφει ότι είναι μικτή φυλή με Άραβες που ήρθαν  στα Βαλκάνια από τους Οθωμανούς, για να καθιερώσουν την παρουσία τους.

«Αυτό είναι το βιβλίο του συγγραφέα Παναγιώτη Μπάρκα, προωθεί το εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών. 

Ο συγγραφέας θέτει υπό αμφισβήτηση την ταυτότητα των Αλβανών και τους θεωρεί ως μια μικτή αραβική φυλή, θέτοντας αμφιβολίες για την προέλευση του Γκέργκι Καστριώτη – Σκεντέρ –μπέη καθώς και την προέλευση της αλβανικής σημαίας ( ως σημαίας των Ρωμιών του Βυζαντίου).

Ο Λάλα στο σημείωμά του επισημαίνει για την ελεύθερη κυκλοφορία αυτού του βιβλίου:

«Πού  είναι η Ακαδημία, οι καθηγητές, η Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών, η αστυνομία, η εισαγγελία;»

Μάλιστα προβαίνει και στην κλήση «εύχομαι ο Παναγιώτης Μπάρκας να με μηνύσει για τα πράγματα που γράφω, καθώς έχει ρίξει τους δημοσιογράφους στη γυμναστική…».

Shqiptarja.com, 27.al,

The Hellenic Information Team

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.