Πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για τα δύο Σαββατοκύριακα της 85ης ΔΕΘ

Υψηλή πληρότητα παρατηρείται στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για τα δύο Σαββατοκύριακα της 85ης ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου, μετά από ένα χρόνο «απουσίας» λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, αλλά και των μέτρων προστασίας και προφύλαξης των πολιτών.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν αρκετές ημέρες ακόμη μέχρι τα επίσημα εγκαίνια, υπάρχει ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για διανυκτέρευση στην πόλη, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος.

«Όλα δείχνουν ότι τα Σαββατοκύριακα της έκθεσης θα είναι πολύ υψηλή η πληρότητα στα ξενοδοχεία. Υπάρχει κινητικότητα και για τις υπόλοιπες ημέρες, όμως περισσότερο ενδιαφέρον παρατηρείται για τα δύο διήμερα, όπου είναι το πολιτικό γεγονός», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μανδρίνος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πληρότητες του Ιουλίου και του Αυγούστου, υπογραμμίζοντας πως τα χαμόγελα ήρθαν «από την επιδρομή των Βαλκάνιων τουριστών».

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς η καλοκαιρινή σεζόν. Δεν περιμέναμε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης θα έχει τόσο γρήγορα κίνηση. Οι πληρότητες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σίγουρα δεν ήταν όμοιες με αυτές του 2019, όμως καταφέραμε και πλησιάσαμε στο 60%. Από τα Βαλκάνια ήρθε η κυρίως κίνηση και λιγότερο από Έλληνες και άλλες χώρες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΞΘ.

Υπογράμμισε, δε, αναφορικά με το «κλείσιμο» του καλοκαιριού και την έλευση του φθινοπώρου ότι πέρα από τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ ο Σεπτέμβριος δείχνει μια αυξητική τάση για κινητικότητα σε διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του για τους επόμενους μήνες λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

«Και γενικά ο Σεπτέμβριος δείχνει μια τάση. Εάν δεν έχουμε εκπλήξεις με τον ιό, η κίνηση θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα. Ανησυχούμε για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, γιατί στηριζόμαστε σε αυτούς τους μήνες. Υπάρχει προβληματισμός από τη μία, αλλά και οι διαβεβαιώσεις από την άλλη ότι δεν θα γίνει lockdown. Δεν μπορούμε να ξαναπάμε σε κλεισίματα και επανέναρξη. Με “χαμηλές πτήσεις” θα μπορέσουμε να διατηρηθούμε», υπογράμμισε ο κ.Μανδρίνος.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, η 85η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί φέτος κανονικά -με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων- ως η πρώτη Covid Free έκθεση στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα θα λάβει χώρα και το πολιτικο-οικονομικό φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αναστασία Καρυπίδου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.