Σε πανικό η κυβέρνηση! Πρώτα διώχνει τους υγειονομικούς και μετά ανακαλεί άδειες

Συναγερμός για το ΕΣΥ που αποδεκατίζεται – Θα «εξοντώσουν» όσους έμειναν πίσω

Σπασμωδικές κινήσεις κάνει η κυβέρνηση στην πλάτη των υγειονομικών που εδώ και μήνες στήριξαν στις πλάτες τους το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας. Μετά τις εκδικητικές τροπολογίες για αναστολή όσων εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν έχουν εμβολιαστεί, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξοντώσει εκείνους που μένουν πίσω και επωμίζονται το βάρος. 

Το Υπουργείο Υγεία σήμερα, με οδηγία που έστειλε προς νοσοκομεία και όλες τις δομές Υγείας ανακαλεί όλες οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από 1η Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφουν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

δσδσ 1

Κι ενώ η Δημόσια Υγεία δεν έχει ενισχυθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, την ίδια ακριβώς μέρα που ξεκινάει η αναστολή των αδειών, η κυβέρνηση με τιμωρητική τακτική στέλνει στα σπίτια τους τους υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μεγάλο το ποσοστό των υγειονομικών που δεν συμφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και θα πάει… σπίτι του

Μάλιστα, όπως υπολογίζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός βρίσκει αντίθετους ένα μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών, οι οποίοι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλη συμφόρηση και πρόβλημα στις μονάδες υγείας. Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, προειδοποιήσε ότι θα δούμε πολλές αναβολές σε χειρουργεία εξαιτίας της «απώλειας» που θα υποστεί το ΕΣΥ μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης να τους βγάλει εκτός υπηρεσίας. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ρητά και κατηγορητικά δήλωσε ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε από την 1η Σεπτεμβρίου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν φόβοι ότι ένα νέο ενδεχόμενο lockdown είναι προ των πυλών εάν το σύστημα της υγείας καταλήξει παντελώς αποδεκατισμένο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.