«Κλειστόν» για ανεμβολίαστους: «Μόνο οι εμβολιασμένοι στο λιανεμπόριο – Αλλιώς υποχρεωτικό τεστ» – Τι ανακοινώνεται

Στα τέλη της δεκαετίας του 30′ γυρίζει η Ελλάδα, τότε που στη ναζιστική Γερμανία απαγορευόταν η είσοδος στους Εβραίους σε πολλά καταστήματα. Κάπως έτσι θα μοιάζει και η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από Σεπτέμβρη (όπως και τώρα) θα απαγορεύεται η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και μάλιστα δεν θα ισχύσει τελικά αυτό που είχε αναφερθεί στην αρχή περί μεικτών χώρων, αντιθέτως θα είναι μόνο αμιγείς. Αυτό φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και το έχουν επιβεβαιώσει με τις δηλώσεις τους και αρκετά κυβερνητικά στελέχη. 

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους χώρους. Σημερινό δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας έχει τίτλο «Κλειστόν» για ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα αρχικά σχέδια για εσωτερικούς χώρους δύο ταχυτήτων- δηλαδή να υπάρχουν εσωτερικοί χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους αλλά και μεικτοί χώροι-  εγκαταλείπονται.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ανάλογα μέτρα θα επεκταθούν και σε εμπορικά καταστήματα. Ενώ παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για την επιστροφή της υποχρεωτικής μασκοφορίας στους εξωτερικούς χώρους.

Για τα εμπορικά καταστήματα μίλησε ο νέος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που εξελέγη ομόφωνα, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο Γ.Χατζηθεοδοσίου ερωτώμενος για το θέμα των εμβολιασμών αποκάλυψε πως σε χθεσινή κουβέντα που είχε με τον πλέον αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, συζητήθηκε το θέμα να επιτρέπεται η είσοδος των καταναλωτών και των εργαζόμενων στα μαγαζιά λιανικής μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ:

«Ζητήσαμε κάθε ένας που πάει στα καταστήματα να είναι εμβολιασμένος ή να έχει κάνει τεστ. Φαίνεται πως εκεί πάει το πράγμα… νομίζω εκεί θα πάμε βήμα – βήμα. Όχι μόνο εμείς, όλη η Ευρώπη. Κάνω έκκληση στους ανεμβολίαστους. Θέτουν σε κίνδυνο επιχειρήσεις, εργαζόμενους, οικονομία. Ανακοινώσεις θα έχουμε μετά τη ΔΕΘ πιστεύω.

Συζητήσαμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους, αλλά δεν προβλέπεται συνταγματικά. Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια».

 

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.