ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ! “Φυτεύουν” οκτώ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στα καμένα της Πάρου (Εικόνα)

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προέβει ο έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου Κώστας Μπιζάς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, αναφορικά με την απαίτηση δύο εταιρειών να εγκαταστήσουν οκτώ ανεμογεννήτριες καθώς και την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή Ράχη της δημοτικής ενότητας Πάρου.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του κ Κώστα Μπιζά:

«Σήμερα ενημερώθηκα από το μέλος της Επιτροπής για τα αιολικά   ότι υπάρχουν προς αξιολόγηση στην ΡΑΕ, δύο νέα αιολικά πάρκα και δύο φωτοβολταϊκά.

Κατόπιν μπήκαν στον χάρτη της ΡΑΕ, geo.rae.gr και διαπίστωσα τα παρακάτω :

Πρόκειται για την εγκατάσταση οχτώ ( ανεμογεννητριών από δύο εταιρείες, στην θέση ΡΑΧΗ, της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου – Παροικίας, ισχύος 7,2 MW.

Επίσης προβλέπονται στην ίδια θέση και δύο (2) φωτοβολταϊκοί σταθμοί μέγιστης ισχύος 133,26 MW.

Το ύψος κάθε πυλώνα ανεμογεννήτριας θα είναι 55μ. και η διάμετρος του κάθε δρομέα 44μ.

Η ισχύς κάθε ανεμογεννήτριας θα είναι 0,9 MW.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ενημερώθηκαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα παρότι υπάρχει διατυπωμένη με κάθε τρόπο η αντίθεση μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Είναι προφανές και επιτακτικό η Επιτροπή για τα αιολικά να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα και για το συγκεκριμένο θέμα.

Χρειάζεται συνεργασία,  ενότητα και διάθεση για αγώνα και συμμετοχή  ώστε να μην εγκατασταθεί κανένα αιολικό πάρκο στο νησί μας.

Η θέση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να χωροθετηθούν, κατόπιν Δημόσιας διαβούλευσης και υπό προϋποθέσεις, αιολικά πάρκα μόνο στην θάλασσα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.