ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ: Δείτε πώς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο

Με διαφορετικό, ανάλογα με τα ήθη και τα έθιμά του, τρόπο, γιόρτασε κάθε λαός απ’ άκρου εις άκρον της Γης την ημέρα των Χριστουγέννων και τη γέννηση του Θεανθρώπου. Και ήταν ακριβώς αυτή η διαφορά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό κάθε έθνους, που χάρισε στον φωτογραφικό φακό ορισμένες εντυπωσιακές λήψεις.

Άλλοι με κατάνυξη και άλλοι με… μαγιό, παρά το τσουχτερό κρύο, εκατομμύρια πιστών σε όλο τον κόσμο τίμησαν την ημέρα με τον δικό τους τρόπο. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, οι κολυμβητές τίμησαν την ημέρα με κολύμπι στα νερά της λίμνης Serpentine στο Χάιντ Παρκ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα κολύμβησης για το Κύπελλο Πίτερ Παν, που διεξάγεται το πρωινό των Χριστουγέννων.

Η ονομασία της ετήσιας διοργάνωσης έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο. Συγκεκριμένα, ήταν το 1904, όταν ο σερ Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, συγγραφέας, δραματουργός και δημιουργός του Πίτερ Παν, προσέφερε το πρώτο κύπελλο Πίτερ Παν στον νικητή.

Στην Ισπανία και την Βαρκελώνη, πάλι, το γιόρτασαν επίσης με… στολές και βουτιές στα παγωμένα νερά, ενώ στην Ουγγαρία φόρεσαν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες και πήγαν στις εκκλησίες. Στη Λετονία έφτιαξαν… αγάλματα από χιόνι και στην Στουτγκάρδη, τα ζώα του τοπικού κήπου πήραν τα δικά τους δώρα από τον Άη Βασίλη!

Δείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα απ’ όλο τον κόσμο:
Stuttgart Στουτγκάρδη iraq Ιράκ india Ινδία congo Κονγκό berlin Βερολίνο Letonia Λετονία Barcelona Βαρκελώνη spain Βαρκελώνη pakistan Πακιστάν Hungary Ουγγαρία London Μεγάλη Βρετανία(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.