«Βόμβα» επιτροπής λοιμωξιολόγων μέσω Χ.Γώγου: «Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό» -Καταρρίπτεται το κυβερνητικό αφήγημα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος σε συνέντευξή του «τελείωσε» το κυβερνητικό αφήγημα περί υποχρεωτικότητας, αφού αποκάλυψε πως οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Αρχικά εξέφρασε την θλίψη του ίδιου, αλλά και εκ μέρους όλης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις καταστροφικές πυρκαγιές προτού ρίξει την «βόμβα» που καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης.

«Το Δέλτα στέλεχος είναι πολύ μεταδοτικό και οι εμβολιασμένοι θετικοί, παρότι είναι λίγοι, είναι σε ένα ποσοστό ικανοί να μεταδώσουν τον ιό» τόνισε.

Παράλληλα πρόσθεσε πως πλέον επικρατεί στην κοινότητα σε ποσοστό 80%. «Η παραλλαγή Δέλτα κυριαρχεί, ενδεχομένως να φτάσει στο 90%», κατέληξε ο καθηγητής.

Στην συνέχεια ο κ. Γώγος τόνισε την ανάγκη συνεχούς τήρησης των μέτρων προστασίας και σωστής χρήσης της μάσκας από όλους εμβολιασμένους και μη, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, την διενέργεια test κα τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 12 ετών. «Η υγειονομική κρίση είναι εδώ, ο κορωνοϊός είναι παρών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι το βασικό όπλο που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα είναι τα εμβόλια, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπολειπόμενη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις τρίτες χώρες.

«Αυτό που απασχολεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα και τα θεσμικά όργανα, είναι η υπολειπόμενη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις τρίτες χώρες, πράγμα που δεν πρέπει να υποτιμάμε, τόσο από την πλευρά της αλληλεγγύης, όσο και από την πλευρά της ολιστικής αντιμετώπισης της πανδημίας» εξήγησε.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας παρουσιάζει αύξηση, με τον κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας να διαμορφώνεται σε 2.942 μολύνσεις.

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη Το 56% είναι κάτω από 34 ετών. Αρχίζει όμως μια στροφή προς τις μεγαλύτερες ηλικίες, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» είπε και συμπλήρωσε πως είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι σε σχεδόν 20 μέρες διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές και υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή αύξηση στο δείκτη εισιτήρια προς εξιτήρια, γεγονός που σημαίνει μια μικρή επιβάρυνση στο ΕΣΥ. «Η κάλυψη στις απλές κλίνες είναι 40%, ενώ στις ΜΕΘ 51%» είπε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.