Πεντακάθαροι εμπρησμοί σε Αττική-Ευβοια στη σκιά “Μυστικού Δείπνου” στη Βουλιαγμένη για τα δις της Ευρώπης!

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

*Διαβαστε και στα “Κοινωνικα” το άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου

Μια ακόμα καταστροφική φωτιά.Αυτή τη φορά στα πλούσια και παρανομο-νόμιμα προάστεια στις παρυφές της Πάρνηθας.Και στην Εύβοια,τον ιδανικό τόπο για ανεμογεννήτριες…

Ως τώρα κάηκαν 250 σπίτια,βίλες ,περιουσίες ,ζώα…

Το βασιλικό κτήμα Τατοϊου που ανήκει σε …δυο Δήμους(80% Διόνυσο,20% στο Μενίδι) ήταν ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους με αυτές τις φοβερές θερμοκρασίες και τους φοβερούς αέρηδες.Οχι δεν κόβουν εισιτήρια.

Ηταν ανοιχτό για…δροσιά και βόλτες.

Οι Δήμοι της περιοχής και η Πολιτική Προστασία είχαν κάνει και άσκηση πριν λίγο καιρό (φωτο πάνω)και έδειχναν στις κάμερες ότι έχουν σχέδιο και προετοιμασία για πιθανή καλοκαιρινή φωτιά.

Κάτοικοι της περιοχής μας είπαν ότι κανείς απολύτως δεν τους χτύπησε την πόρτα,δεν τους έστειλε ένα σημείωμα για το…σχέδιο.Τι πρέπει να κάνουν,αν θέλουν εθελεντοντές,αν λειτουργούν παρατηρήρια για ενημέρωση,αν,αν,αν…

Η κρατική τηλεόραση από το πρωί έχει τεράστιους τίτλους για “δεκάδες σπίτια,επιχειρήσεις και αυτοκίνητα κάηκαν”.

Νωρίτερα ο αρμόδιος Υπουργός κ.Χρυσοχοίδης και ο κ.Χαρδαλιάς έκαναν δηλώσεις μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Συντονιστικο Κέντρο και είπαν ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά.

Αποτέλεσμα όπως το καταγράφει σήμερα το φιλοκυβερνητικό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν τους ανέμους και τις αναζωπυρώσεις – 80 σπίτια καμένα”

Ποιά αξία έχουν οι δηλώσεις αυτές;

Θα είχαν μεγάλη,τεράστια,αν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ,τα αποτελέσματα τα ίδια και οι κ.κ.Χρυσοχοίδης και Χαρδαλιάς έκαναν τις ίδιες δηλώσεις ακριβώς.

Ομως θα έκαναν τις δηλώσεις που έκαναν χθες-σήμερα στελέχη της αντιπολίτευσης.Μας είπαν ότι ” επικράτησε χάος,έλλειψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και το αποτέλεσμα είναι τεράστιες καταστροφές”.

Αυτά λέει η Αντιπολίτευση,που ήταν κυβέρνηση όταν έγινε η καταστροφή στο Μάτι με τους 100 νεκρούς και η οποία προβάλλεται ως μια απο τις μεγαλύτερες καταστροφές των τελευταίων ετών παγκόσμια από το BBC EARTH.

Γκρινιάζουμε και τίποτα δεν βρίσκουμε σωστό;

Είναι που έχουμε μνήμη και δεν υπηρετούμε κανέναν ολιγάρχη και μέσο ενημέρωσης ενός ολιγάρχη.Κάποιον απο αυτούς που συγκεντρώθηκαν,λέει,στη Βουλιαγμένη αυτές τις ημέρες και έφτιαξαν ένα “μνημόνιο” για να το υλοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι λέει το “μνημόνιο”;Λέει πως θα μοιράσουν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης μεταξύ τους και αν δεν γίνει η μοιρασιά,έτσι,όπως συμφώνησαν,τότε να πέσει…αυτοβούλως ή με σπρώξιμο η Κυβέρνηση και “γαία πυρί μιχθήτω”…

Όπως στην Πάρνηθα,Βαρυμπόμπη,Αδάμες…

Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ήταν απέραντα πυκνά δάση.Ζούγκλα.Ούτε ίχνος οικοπέδου και καλλιεργήσιμου εδάφους.Στην καρδιά του δάσους δημιουργήθηκαν ως “δώρο” τα βασιλικά κτήματα.Και εκεί έκρυψαν χιλιάδες σκάνδαλα,εξαγορές,διαφθορά,ντοκουμέντα.

Ολα τριγύρω ήταν δημόσιες δασικές εκτάσεις.Γιαυτές λέει το Σύνταγμα ότι “απαξ δάσος για πάντα δάσος”.

Το Σύνταγμα όμως τυπώνεται σε χαρτί…Και το χαρτί γίνεται απο  πρώην δέντρα,τα οποία έρχονται απο δάση.εκεί (Νορβηγία,ρωσία,Σουηδία,Φινλανδία κ.α.)τα δάση ανανεώνονται για να γίνεται χαρτί και να τυπώνονται τα Συντάγματα και οι εφημερίδες των άλλων χωρών.Οπως η Ψωροκώσταινα με τα λαμπρά βασιλικά κτήματα.

Η διαφορά είναι ότι σε αυτή την Ψωροκώσταινα τα δάση δεν ανανεώνονται.

Σβήναμε με επιστράτευση φωτιές κάπου στο 1977-78 στους Θρακομακεδόνες.Στη ζούγκλα.Κινδυνεύσαμε,υπήρξαν θύματα.

Τα δάση εκείνα είναι σήμερα πλατείες,δρόμοι,βίλες,πισίνες.πιο δίπλα η Ιπποπκράτειος Πολιτεία.Ο δημιουργός της λαμπρύνει τη λίστα Λαγκάρντ και δεν κλήθηκε ούτε για αστείο για εξηγήσεις.

Υπάρχουν κασέτες για το πως αγόρασαν δασικές εκτάσεις πολιτικοί,επιχειρηματίες,δικαστικοί κορυφαίοι σε αυτές τις περιοχές.

Ηταν και είναι παράνομα να καταπατηθούν δάση.Και όταν καούν πρέπει να αναδασωθούν και στο τελευταίο τους μέτρο.

Αυτά τα δάση που παράνομα κάηκαν σήμερα είναι νόμιμοι στο μέγα μέρος τους οικισμοί.

Ποιό είναι το μυστικό;

Μα είναι κοινό…Η Ελλάδα,η Ψωροκώσταινα με τα λαμπρά βασιλικά κτήματα δεν έχει Εθνικό Κτηματολόγιο.

Όχι για να μπορεί να καταπατήσει κάποιο μέτρο η θειά μας η Κοντύλω και να βάλει καμία ντομάτα ή καμιά πέργκολα…

Η διαφθορά ,λένε οι ειδικοί ξεπλένεται στη γη.Χωρίς γη διαθεσιμη τα κλεμμένα λιμνάζουν στις λίστες των φορολογικών παραδείσων και δεν μπορούν να τα χαρούν συν γυναιξί και τέκνοις,όσοι τα αρπαξαν…

Ολα τα βουνά της Αττικής ήταν δάση.Σήμερα το μέγα μέρος τους είναι ιδιωτικές περιουσίες .Εγιναν νόμιμα οι οικισμοί σε πρώην δάση που παράνομα μετατράπηκαν σε οικισμούς.

Χωρίς πολιτικούς μπροστάρηδες σε αυτό τον εποικισμό,κανείς δεν θα μπορούσε να χτίσει μέτρο…

Τότε στη δεκαετία του 1980 ο Κώστας Λαλιώτης,ως πανίσχυρος υπουργός έχυνε δάκρυα δημόσια και υποσχόταν ότι θα αναδασωθεί και το τελευταίο μέτρο απο τους καθαρούς εμπρησμούς.

Λίγο αργότερα Αντιπρόεδρος της πράσινης Βουλής βρέθηκε με βίλα στην καρδιά του δάσους της Σταμάτας.Είχε αποχαρακτηριστεί απο δάσος με ψήφους 3-2…

Συνταξιούχος ανώτατος δικαστικός λειτουργός συντονιζε μια εταιρεία που έκανε αγοραπωλησίες στα πρώην καμμένα με συναλλαγές με την Εκκλησία,πολιτικούς κλπ.

Υπήρξαν καταδίκες  σε πρώτο βαθμό ακόμα και συγγενών(ισόβια μια συζυγος!!!) ανώτατων δικαστικων λειτουργών,συμβολαιογράφων,δικηγόρων,ιδιωτών.Γιατί εμπορεύονταν τα πρώην δάση που είχαν με καθαρούς εμπρησμούς μετατραπεί σε “κρανίου τόπο”,όπως λέει σήμερα η ΕΡΤ για τη Βαρυμπόμπη.

Εκτός ενός συμβολαιογράφου που πέθανε στη φυλακή πριν προλάβει να φτάσει στο δεύτερο και τρίτο βαθμό,ΟΛΟΙ οι άλλοι καθάρισαν τα μητρώα τους και είναι όλοι αθώοι…

Παράδειγμα: Για τις φονικες πυρκαϊές στην ηελία ,όπου κάηκαν 50 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό,Νομάρχης,Δήμαρχος,πυροσβέστες και πολίτης σε ποινές 10 ετών.

Στο Εφετείο δέκα χρόνια μετά οι ποινές έγιναν ….9 μήνες(!!!)με αναστολή και προς 5 ευρώ την ημέρα σε…24 δόσεις,ενώ η πολίτης που έβαλε τη φωτιά επειδή δεν θα πλήρωνε θα εξέτιε την “ποινή” στο σπίτι της!!!Μαζί με τον …Τοτό και αλλοίμονο στα θύματα που εκέινη την χρονιά ήταν συνολικά 80 σε όλη τη χώρα συν χιλιάδες ζώα και πανάκριβες καλλιέργειες…

Θυμάστε την Πάρνηθα και την καταστροφή του 2007 επι Σουφλιά;Ζητήστε το πόρισμα για τα άιτια της πυρκαϊάς για να διαπιστώσετε ποια αξία είχαν τα συνήθη παραμύθια για κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ και τα τοιαύτα που διακινούνται με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τις πιθανές αποζημιώσεις…

Ο Εισαγγελέας τότε αμφισβήτησε τα περί ΔΕΗ,διετάχθηκε έρευνα σε βάθος και τελικά…χάθηκε στο μεγάλο βάθος!!!

Ολες οι κυβερνήσεις είπαν ότι θα γίνει ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.Οχι μόνο δεν έγινε,αλλά δημοσιογράφοι βρέθηκαν να εκβιάζουν τους υπεύθυνους του Κτηματολογίου μέχρι την στιγμή που απέκτησαν κι αυτοί βίλες στα πρώην δάση της Αττικής…

Σήμερα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχει Κτηματολόγιο.Και καθώς τώρα πρέπει να καούν πολλά δάση για να ανοίξουν χώροι για ανεμογεννήτριες δεν θα γίνει ούτε τον επόμενο αιώνα Κτηματολόγιο.

Το συζήτησαν κιαυτό τον τομέα εκεί στο “Μυστικό Δείπνο” της Βουλιαγμένης…Σητήσαν δηλαδή την ενέργεια και δη την αιολική και τους τρόπους ,με τους οποίους θα πιάσουν “κώτσους” τους κουτόφραγκους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ευρωπαίος εισαγγελέας ,λέει θα ελέγχει όλες τις χώρες για τέτοια διαφθορά.

Στην Ελλάδα τον ανήγγειλαν εδώ και …2-3 χρόνια.ανακοίνωσαν ονόματα πριν σχεδόν ένα χρόνο.Ηρθε εδώ η  Ευρωπαία(Ρουμάνα)επικεφαλής για να δει γιατί δεν λειτουργεί ακόμα…

Χθες την ώρα της φωτιάς μας είπε η Γραμματέας ότι ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ ,συνεπώς ,ακόμα δεν μπήκαν στα γραφεία οι εδώ και τόσο καιρό διορισμένοι εισαγγελείς για να ερευνήσουν την ασύλληπτων διαστάσεων διαφθορά στην Ελλάδα.

Προφανής ο εμπρησμός και στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.Φωτογραφήστε τα καμένα,τα χτισμένα και μετά 8-9 χρόναι ξαναβγάλτε φωτογραφίες στα ίδια μέρη,για να δείτε τις διαφορές.

Μέχρι τότε είτε πως ένα φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ καλύπτει τη “μάχη”.Ακόμα δεν μάθαμε αν τελικά υπήρχε άνθρωπος στο σπίτι ή ήταν μια επιχείρηση “για τα μάτια της κάμερας”:

 

Y.Γ 1.Ναι υπάρχουν και τυχαίες φωτιές.Κάπου το 5% με ελάχιστες καταστροφές.

Υ.Γ.2 Οσοι ανησυχήσατε για το σκυλάκι μεγαλοδημοσιογράφου ησυχάστε.Από το δημόσιο ΜΜΕ ο ίδιος είπε ότι το είχε σε….ξενοδοχείο της Βαρυμπόμπης και σώθηκε…

Πηγη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.