Το ξέσπασμα του Δημάρχου Ιστιαίας: “Το μόνο που ξέρουν είναι να στέλνουν γελοία μηνύματα για εκκένωση”

Η Βόρεια Εύβοια φλέγεται. Ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Γκοτζιάς ξεσπά: “Σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας”. Όπως επισημαίνει ο ίδιος μιλώντας στο OPEN, “είμαστε μόνοι μας. Πέντε ημέρες περιμένουμε τα εναέρια μέσα που ακόμα δεν έχουμε δει. Τα είδαμε χθες για μισή μέρα και έπειτα από δραματικές εκκλήσεις. Έπρεπε να είναι εδώ όλα. Με έπαιρναν πρόεδροι κοινοτήτων και μου έλεγαν ότι με δύο ρίψεις σώζεται το χωριό τους. Ποιος θα αντικρίσει αυτούς τους ανθρώπους;”.

Ο κ. Γκοτζιάς είπε ότι “το μόνο που γνωρίζει η Πυροσβεστική είναι να μας στέλνει γελοία μηνύματα σύστασης για να εκκενώσουμε τα χωριά. Εκκενώνονται τα χωριά; Σώζονται επειδή τα σώζουμε μόνοι μας. Μένουν κάτοικοι πίσω και τα σώζουν με αυτοθυσία. Πρέπει τώρα να σηκωθούν τα εναέρια μέσα για να σωθεί ο τόπος μας. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Δεν έχει κατασβεστεί μέτωπο. Περιμένουμε να φτάσει η φωτιά στη θάλασσα για να πουν πάει τελείωσε και αυτό. Δεν διατίθεται ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ανά χωριό”.

“Η φωτιά στις Γούβες φτάνει από τρία μέτωπα. Φοβόμαστε για τα χωριά γύρω από την Ιστιαία. Το πύρινο μέτωπο σαρώνει τα πάντα. Αυτό που έχει συμβεί στη Β. Εύβοια είναι ντροπή για την ελληνική κοινωνία. Τι περιμένουμε άλλο για να βγουν τα εναέρια μέσα;” τονίζει ο δήμαρχος και προσθέτει: “η 8η Αυγούστου θα καταγραφεί ως η ημέρα του ολοκαυτώματος της Βόρειας Εύβοιας”.

Εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, δεν πρόκειται να σωθεί η περιοχή. Αυτά που είπε ο δήμαρχος είναι η γλαφυρή απεικόνιση της μεγάλης καταστροφής που συντελείται στην Εύβοια με την προκλητική απουσία του κρατικού μηχανισμού.

AD718B4C F08D 4136 90D8 394ED502A39E

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.