πρόεδρος των Πυροσβεστών: Δεν υπήρξε καταγγελία για προπηλακισμό πυροσβεστών, κανένα όχημα δεν επιβεβαίωσε ότι έγινε αυτό

Για προπηλακισμό πυροσβεστικών δυνάμεων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης έκανε λόγο χθες αργά το βράδυ ο ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι ομάδα 60 περίπου νεαρών “με ιδεολογικό πρόσημο” που επιτέθηκαν στους πυροσβέστες. Παράλληλα έδειξε μόνο πλάνα από δυνάμεις των ΜΑΤ που αναπτύχθηκαν στο σημείο, την ώρα που βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν νεαρούς σε μηχανές στη Βαρυμπόμπη να συνοδεύουν μία υδροφόρα, με την οποία όπως έλεγαν ήθελαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σε «νεολαίους με ιδεολογικό πρόσημο που προπηλάκισαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις» μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ για την ανάπτυξη δυνάμεων των ΜΑΤ στον κόμβο Βαρυμπόμπης, δείχνοντας μόνο τα πλάνα των αστυνομικών. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο twitter φαίνονται κάποια άτομα σε μηχανές που συνοδεύουν μία υδροφόρα, με την οποία κατά δήλωσή τους θέλουν να συνδράμουν στο μέτωπο της φωτιάς.

Ωστόσο, με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο ΟΡΕΝ, ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος προχώρησε στη διάψευση της συγκεκριμένης πληροφορίας, λέγοντας ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη σχετική καταγγελία.

«Είναι καταδικαστέα η επίθεση που δέχτηκε το συνεργείο σας, δεν το συζητάμε. Όσον αφορά στους προπηλακισμούς που αναφέρετε, εξετάσαμε το γεγονός, δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα όχημα ότι έγινε αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και συνέχισε: «Μπορεί να ήταν κάποια ομάδα άλλη, εθελοντική, μπορεί να ήταν ένα μικρό γεγονός που πήρε μεγάλες διαστάσεις».

Συμπληρωματικά, ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι ακόμη και να έγινε το γεγονός, πρόκειται για κάτι που είναι πολύ λογικό. «Όταν του άλλου του καίγεται το σπίτι είναι λογικό να πει και κάποιες κουβέντες παραπάνω», τόνισε.

«Δεν κατακρίνουμε ούτε σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή αυτά τα πράγματα. Μέσα στο πλαίσιο είναι», σημείωσε στο τέλος.

με πληροφορίες από ethnos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.