Φωνάζουν οι τυμβωρύχοι!

Αν μιλήσεις, σου λένε «σκάσε, κάνεις πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας!». Ποιοι; Εκείνοι που στο Μάτι χόρευαν τον χορό των πτωμάτων προκειμένου να βγάλουν πρωθυπουργό τον μεγαλύτερο πολιτικό τυμβωρύχο της σύγχρονης Ιστορίας.

Κουβαλάει μία ενοχή ο ΣΥΡΙΖΑ (το έχω γράψει και παλαιότερα ότι αυτό το κόμμα χρειάζεται… ψυχοθεραπεία).

Ας πούμε, αν μιλήσεις με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια ή το δημοψήφισμα, θα κατεβάσει ένοχα το κεφάλι, αντί να βγει στην αντεπίθεση: Ναι, συμβιβαστήκαμε, κι έτσι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κι έτσι αφήσαμε 37 δις στα ταμεία, που χρεοκοπήσατε τη χώρα φτωχοποιήσατε τον λαό της, δεν μπορούσατε να κλείσετε ούτε μία αξιολόγηση και μιλάτε κι από πάνω.

Ψυχολόγος δεν είμαι, πόσο μάλλον ψυχίατρος, όμως αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται να κουβαλούν σαν σισύφειο άγος το γονεϊκό σχέδιο στο οποίο δεν μπόρεσαν να μείνουν πιστοί. Εκείνο, του 3%, που τους ήθελε αμόλυντους, μακριά από την εξουσία και από κάθε κυβερνητική ευθύνη.

Το μεγαλύτερο, όμως, ψυχικό τραύμα των Συριζαίων είναι το Μάτι. Και αυτό, βεβαίως, δείχνει μία ηθική στάση, διότι το να χάνονται 102 ψυχές κατά τη διακυβέρνησή σου δεν είναι μικρό πράγμα. Έστω και με 10 μποφόρ άνεμο. Έστω και στην ανθρώπινη παγίδα που λέγεται Μάτι. Έστω και με δεξιούς Τσουβάλες ως επικεφαλής.

Αλλά, βρε παιδιά, δείτε πώς παίζεται το παιχνίδι από τους… επαγγελματίες που ξέρουν να κυβερνούν από πάππου προς πάππον: Άφησαν να καούν 80 σπίτια και να προκληθεί μία τεράστια οικολογική καταστροφή με δύο μποφόρ! Πρώτη φορά τέτοιο πύρινο έγκλημα με δύο μποφόρ!

Κατέστρεψαν τις παρυφές της πρωτεύουσας με άπνοια! Και βγαίνουν και αλληλοσυγχαίρονται. Κι αν μιλήσεις, σου λένε «σκάσε, κάνεις πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας!». Ποιοι; Εκείνοι που στο Μάτι ανακάτευαν τις στάχτες και χόρευαν τον χορό των πτωμάτων προκειμένου να βγάλουν πρωθυπουργό τον μεγαλύτερο πολιτικό τυμβωρύχο της σύγχρονης Ιστορίας.

Δεν προτείνω να γίνουν καθάρματα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προς Θεού. Αλλά ανάμεσα στο αιώνιο αυτομαστίγωμα και την αλαζονική αναισθησία υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.