Βαρυμπόμπη: Ένα τεράστιο, γιατί;

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Καίγεται η Βαρυμπόμπη, χάνονται περιουσίες και ένας από τους ελάχιστους πλέον πνεύμονες της Αττικής που μας προσέφερε το οξυγόνο του και όλα αυτά με ανέμους με δύναμη μόνο 2 μποφόρ.

Το πυροσβεστικό σώμα όπως πάντα δίνει το παρόν του και παραλίγο να θρηνήσει συναδέλφους του, οι οποίοι ευτυχώς απεγκλωβιστηκαν. Η αστυνομία από την πλευρά της προσπαθεί να εκκενώσει τους οικισμούς που πλησιάζει η πυρκαγιά.

Η ώρα είναι 20.19 και μόλις τώρα βλέπουμε στις οθόνες μας μηχανήματα του μηχανικού του ελληνικού στρατού να πηγαίνουν στο μέτωπο της φωτιάς. Καθυστερημένα βρε παιδιά πολύ καθυστερημένα, το μηχανικό μας έχει τεράστια εμπειρία, ίσως αν είχε καλεστεί νωρίτερα τα πράγματα να ήταν καλύτερα.
Β
Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τα είδαμε να κάνουν συχνές ρίψεις δεν φάνηκαν όμως τόσο συχνά τα καναντέρ, σε αντίθεση με το ρωσικό Beriev. Η απορία μας λύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN όταν οι δημοσιογράφοι του σταθμού ενημέρωσαν τους πολίτες, ότι τα αεροσκάφη απογειώνονται και ανεφοδιάζονται από την Σκύρο, τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης δραματικά, η φωτιά που θα μπορούσε να ελεγχθεί με συνεχεις ριψεις ξέφυγε και καίει μέχρι τώρα.

Και κάτι που μου έκανε τρομερή εντύπωση, έβλεπα στην οθόνη μου μικροεστίες που μπορούσαν να σβήσουν με έναν κουβά νερό και ενώ γύρω τους ήταν δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, κ.α κάνεις δεν έκανε το αυτονόητο να τις σβήσουν πριν επεκταθούν, ίσως να το έκαναν αργότερα.

Αυτή την στιγμή το meteo που προβλέπει τον καιρό δείχνει νηνεμία. Ειλικρινά εύχομαι να βοηθήσει να τελειώσει αυτή η περιπέτεια και να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες και να γίνει κατορθωτό οι επίγειες δυνάμεις: πυροσβεστών, αστυνομικών, στρατού και εθελοντών να τιθασεύσουν τις φλόγες και να σταματήσει αυτή η καταστροφή που καταπίνει περιουσίες και ένα από τα τελευταία δάση της Αττικής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.