Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική – Εθνικό Αστεροσκοπείο: «Μείνετε σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες»!

Έχει χαθεί ο έλεγχος της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Βαρυμπόμπη, καθώς εδώ και πολλές ώρες καίγεται η Αττική. 

Η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι αποπνικτική εξαιτίας του καπνού και το Εθνικό Αστεροσκοπείο με ανάρτηση του στις 5 το πρωί της Τετάρτης σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας, από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη. 

Γράφει: «4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Δείτε την ανάρτηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.