Εμβόλιο: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν τρίτη δόση

Των Γιώργου Σιαδήμα και Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, η τρίτη ενισχυτική δόση είναι προ των πυλών. Η συζήτηση για το εάν και ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ειδικά μετά τις μεταλλάξεις, όχι μόνο έχει ανοίξει, αλλά το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η Pfizer αναμένεται να καταθέσει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αίτημα για ενισχυτική δόση του εμβολίου της για την περαιτέρω αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Δέλτα», με βάση τις κλινικές δοκιμές και τα επιστημονικά δεδομένα που θα παρουσιάσει.

Μάλιστα, ο φάκελος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επρόκειτο να κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο, αλλά πήρε μία μικρή παράταση. Αυτό σημαίνει πως μετά την κατάθεση της πρότασης από την Pfizer, μέσα σε ένα εύλογο διάστημα, ακόμα και στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, εάν όλα πάνε καλά, θα ανάψει το “πράσινο φως” και οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν και την τρίτη δόση.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.