Προβοκάτσια:Ξύνονται για πόλεμο οι τούρκοι και μιλούν για δολοφονία τούρκου από έλληνες στον Έβρο!

Τα τουρκικά ΜΜΕ αλλά κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με προπαγανδιστικούς λογαριασμούς του τουρκικού κράτους, διαδίδουν μαζικά εδώ και κάποιες ώρες ότι ένας τούρκος πολίτης δολοφονήθηκε στον Έβρο από Έλληνες συνοριοφύλακες!

Η έκταση που δίδεται σε αυτά τα ψεύδη, καθιστά προφανή την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στον Έβρο, την ίδια στιγμή μάλιστα που κατηγορεί τους Έλληνες ότι σε συνεργασία με τους Κούρδους του PKK ευθύνονται για τις φονικές πυρκαγιές στην Τουρκία.

Ο τίτλος που χρησιμοποιούν στην προπαγάνδα τους είναι: Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από Έλληνες συνοριοφύλακες κοντά στην Αδριανούπολη

Σύμφωνα με δηλώσεις, ο Μεχμέτ Ντουργκούν (φωτό) πήγε στο νησάκι του Έβρου για να φέρει τις βάρκες που χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό και αργότερα άφησαν πίσω τους. Ο Ντουργκούν πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του από Έλληνες συνοριοφύλακες!

Αλλά τούρκικα μέσα μιλούν για Έλληνες με πολιτικά, ως δράστες της δολοφονίας ενός τούρκου πολίτη και του τραυματισμό ενός άλλου.

Στην Αδριανούπολη Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από πυρά που δέχθηκε από την πλευρά της Ελλάδας. Ο Μεχμέτ Ντουργκούν (43) κάτοικος του χωριού Αντασαρχανλί του Έβρου, ευρισκόμενος σε νησάκι επί του Έβρου, πυροβολήθηκε από την πλευρά της Ελλάδας και σκοτώθηκε από άτομα που φορούσαν πολιτικά.

72D2ABF8 371D 46A9 8DFF 78E45ACE818A

Φωτογραφία από το κέντρο υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του τούρκου πολίτη

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 7 το απόγευμα στο χωριό Αντασαρχανλί που βρίσκεται στην περιοχή του Έβρου στα σύνορα με την Ελλάδα. Αναφέρεται πως ο Μεχμέτ Ντουργκούν μαζί με το φίλο του Σ Σ. είχαν πάει πάνω σε ένα νησί που βρίσκεται στο ποταμό Έβρο για να πάρουν τις βάρκες που χρησιμοποιούν οι παράνομοι μετανάστες για να περάσουν το ποτάμι. Τότε δημιουργήθηκε μία διαμάχη ανάμεσα στον Μεχμέτ και τον φίλο του με άτομα που φορούσαν πολιτικά ρούχα και βρισκόταν στην ελληνική πλευρά. Υπήρξε τότε πυροβολισμός με πιστόλι από την ελληνική πλευρά και το αποτέλεσμα ήταν ο Μεχμέτ να χτυπηθεί από σφαίρα στο πρόσωπο και να πεθάνει επί τόπου.

Όταν ο πεθάνε, ο φίλος του επέστρεψε στο χωριό και ενημέρωσε τους υπεύθυνους. Συνοριακό περίπολο που μεταφέρθηκε στην περιοχή πήρε το άψυχο σώμα του Ντουργκούν και το μετέφερε στο κρατικό Νοσοκομείο Έβρου για νεκροψία. Ο Σ.Σ. κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, φέρεται να ήταν μεθυσμένος, ενώ ανέφερε πως δεν βρισκόταν στην πλευρά της Ελλάδας αλλά είχαν πάει στην περιοχή του Έβρου για να πάρουνε τις βάρκες που υπήρχανε στο νησάκι και ότι εκείνη τη στιγμή λογομάχησαν με άτομα που βρισκόταν στην απέναντι πλευρά και τότε υπήρξαν πυρά.

Αυτή είναι μία πιο ήπια παρουσίαση της είδησης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως κραυγές ζητούν άμεσα στρατιωτική απάντηση κατά της Ελλάδας, η οποία περικυκλώνει την Τουρκία με στρατεύματα και την βοήθεια των Κούρδων στον νότο, ενώ παράλληλα ενισχύεται από τον αμερικανικό στρατό! Μιλάμε για μία επικίνδυνη προπαγάνδα που αναφορικά με την δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ερντογκάν λόγω των τραγικών καταστάσεων με τις πυρκαγιές, απαιτεί μεγάλη προσοχή από την ελληνική πλευρά. Ένα θερμό επεισόδιο θα εξυπηρετούσε τον Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.