Η Ελλάδα στις συμπληγάδες ΕΕ-Τουρκίας: «Διέσωσε» 45 μετανάστες για να μην «γκριζάρει» τη ζώνη έρευνας & διάσωσης

Στις συμπληγάδες Βρυξελλών και Άγκυρας βρίσκεται η Ελλάδα η οποία αναγκάζεται να «διασώζει» παράνομους μετανάστες στα 60 ν.μ. νοτιανατολικά της Κρήτης και στη συνέχεια να τους μονιμοποιεί στο εσωτερικό της χώρας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία με τις πλάτες τις ΕΕ α) θα «γκριζάρει» την ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης (SAR) β) θα κατηγορήσει την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παράνομων μεταναστών. 

Η παρακάτω περίπτωση είναι χαρακτηριστική:

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 60 ν. μ. νοτιοανατολικά ν. Κρήτης υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε, για Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση με επιβαίνοντες παράνομοι μετανάστες, κατά δήλωσή τους, σαράντα πέντε (45) άτομα. Μετά τον εντοπισμό του από παραπλέον πλοίο, το οποίο είχε προσεγγίσει πλησίον του Ι/Φ προς συνδρομή, ο Πλοίαρχος αυτού ανέφερε ότι το Ι/Φ σκάφος άρχισε να βυθίζεται και ξεκίνησε την επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων του από τη θάλασσα.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν, ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και πέντε (05) παραπλέοντα πλοία, ενώ στο σημείο σπεύδουν ένα (01) Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι τριάντα έξι (36) αλλοδαποί. Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λαμβάνει χώρα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7 BF.

Όμως η Άγκυρα έχει επίσης ξεκινήσει έρευνες και διάσωσης στην περιοχή την οποία αναφέρει ως «260 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κας» (Αντίφελλος).

Μάλιστα το τουρκικό ΥΠΑΜ με 2 αναρτήσεις στο twitter στις 13:02 σήμερα αναφέρει ότι 60 ν.μ. Νότια της Καρπάθου, βυθίστηκε σκάφος με 45 μετανάστες και αμέσως 2 φρεγάτες του τουρκικού ΠΝ προσέγγισαν την περιοχή και εκτελούν επιχείρηση έρευνας-διάσωσης με τη συμμετοχή εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή.

Μάλιστα αναφέρεται πως η περιοχή κηρύχθηκε ως «περιοχή έρευνας και διάσωσης»

Επιπλέον αναφέρει ότι μαζί με τις 2 τουρκικές φρεγάτες επιχειρεί και 1 Α/Φ ναυτικής περιπολίας (μάλλον CN-235). Oι αναρτήσεις διανθίζονται και με φωτογραφίες των πλοίων και των Κυβερνητών οι οποίοι δήθεν επιτηρούν τη θαλάσσια περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο η Άγκυρα «στριμώχνει» την Ελλάδα η οποία είτε θα αναγκαστεί να διασώσει τους παράνομους μετανάστες είτε θα δεχθεί το «γκριζάρισμα» της ζώνης έρευνας και διάσωσης. 

Μάλιστα η Τουρκία πρόσφατα επέκτεινε παράνομα την ζώνη έρευνας και διάσωσης ώστε να επικαλύπτει αυτή της Ελλάδας. 

Κατά προσέγγιση η περιοχή του ναυαγίου

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.