“Φρένο” στη διασπορά του κορονοϊού στη Μύκονο – Πότε αναμένονται οι αποφάσεις για τα μέτρα

Την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην παρούσα φάση στη Μύκονο, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται από το Σάββατο θα ισχύσουν έως τη Δευτέρα το πρωί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα δεδομένα δείχνουν αυτή τη στιγμή υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση στη Μύκονο, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μία μικρή τάση μείωσης. Από τις ιχνηλατήσεις των τελευταίων ημερών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων, ανέφερε.

Με αυτά τα δεδομένα, σημείωσε ότι τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το εάν θα παραταθούν ή όχι τα μέτρα είναι κάτι που “θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις”, τόνισε.

Νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε αναφέρει ότι η μετάλλαξη “Δέλτα” ανιχνεύεται όλο και πιο συχνά στη χώρα, γεγονός που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. “Η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά κάθε εξέλιξη, κάθε διαφοροποίηση των δεδομένων και όπου αυτό απαιτείται θα παρεμβαίνει έγκαιρα, προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, την ανθρώπινη ζωή”, τόνισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.