Πόσες αιτήσεις έχουν γίνει για το Freedom Pass σε ένα 24ωρο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Άνοιξε από χθες, Τρίτη, η πλατφόρμα για το Freedom Pass, το voucher των 150 ευρώ, για τους νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα προορίζεται για αγορές σε ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου.

Μέσα σε ένα 24ωρο, ήδη 120.000 νέοι κατέθεσαν αίτηση για να λάβουν το Freedom Pass, όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα social media. “Χθες άνοιξε η πλατφόρμα για το #FreedomPass και ήδη 120.000 νέοι 18-25 που έχουν εμβολιαστεί, έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους. Γίνε κι εσύ μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: https://emvolio.gov.gr/”, γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση, το «μπόνους» των 150 ευρώ μπορεί να λάβει κάθε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 – 25 ετών:

– Που έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου τη μόνη δόση εμβολιασμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

– Που έχει λάβει την πρώτη δόση ή μοναδική δόση του εμβολίου από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος μέχρι και τη δημοσίευση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.12.2021, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.