ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Χριστού είναι το μέγιστο γεγονός

«Ο Χριστός με την ενανθρώπισή Του πραγματώνει το θεϊκό σχέδιο για τη δημιουργία του ανθρώπου κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Αυτού», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στην εγκύκλιό του προς τους πιστούς, που αναγνώστηκε σήμερα στους ναούς. Η Γέννηση του Χριστού «είναι το μέγιστο γεγονός, που έδωσε νόημα στο παρελθόν και σκοπό στο μέλλον», τόνισε.

Η ειρήνη τού Χριστού είναι διαρκής και αιώνια, εδράζεται επί της δικαιοσύνης και της καταλλαγής του ανθρώπου με τον Θεό και τον συνάνθρωπό του, σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος και υπέδειξε ότι «αυτή την αιώνια ψυχική γαλήνη ευαγγελίστηκαν οι άγγελοι εκείνη την ανεπανάληπτη νύχτα στη Βηθλεέμ, με τον ύμνο Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επικαλέστηκε το άπειρον έλεος του Κυρίου σε όλους, ιδιαίτερα στους αγνοούμενους και στους συγγενείς τους, στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, τους πάσχοντες. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα η νέα χρονιά να οδηγήσει στην απελευθέρωση της Κύπρου.

Στην εγκύκλιο του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι «οι συνομιλίες δεν είναι πανάκεια και ούτε θα πρέπει να επιδιωχθεί η επανέναρξή τους με κάθε θυσία». Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να τολμήσουμε εκείνο, που δεν τολμήσαμε το 1983, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και το 2004, με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δηλαδή την απόσειση όλων των μονομερών υποχωρήσεων και δεσμεύσεών μας». Ο Μακαριότατος υποστήριξε πως η εντύπωση ότι οι συνομιλίες, έστω και αν γίνονται χωρίς καμία προοπτική επιτυχίας, «αποτελούν ομπρέλα προστασίας από χειρότερες καταστάσεις, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.