«Μπλόκο» στη Γαλατασαράι στο «Ελ. Βενιζέλος» – Δεν έγιναν δεκτά τα μοριακά τεστ των Τούρκων

Οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν δεκτά τα τεστ PCR των παικτών της τουρκικής Γαλατασαράι και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, άφησαν την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας να περιμένει για δύο ώρες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Οργή στην Τουρκία και πολιτικές παρεμβάσεις για το θέμα!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην «ασεβή μεταχείριση στην Ελλάδα, η Γαλατασαράι ακύρωσε τον φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η τουρκική ομάδα.

O Ολυμπιακός είχε κανονίσει την πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Γαλατασαράι την Τρίτη (21:15), ωστόσο υπήρξε πρόβλημα με τα τεστ των Τούρκων. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε μοριακό τεστ 72 ωρών και όχι 24 ωρών όπως θέλουν οι ελληνικές αρχές και δεν τα δέχθηκαν.

Η αντίδραση της Γαλατά ήταν μια οργισμένη ανακοίνωση:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και εκπροσωπεί την Τουρκία στην Ευρώπη, υπέστη τέτοια συμπεριφορά. Αναμένουμε συγγνώμη στη χώρα μας από τις ελληνικές αρχές για αυτήν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κρατικούς θεσμούς και τους αξιωματούχους της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών μας, που δεν μας άφησαν μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήρθαν σε επαφή με τη συνοδεία και προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

Πολιτικές αντιδράσεις για την «πρωτόγονη στάση» των Ελλήνων

Στο Twitter, ο Μεχμέτ Κασάπογλου, υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού της Τουρκίας, καταδίκασε την κακομεταχείριση της ομάδας της Κωνσταντινούπολης από την Ελλάδα. «Μίλησα με τον πρόεδρο του συλλόγου Μπουράκ Έλμας και τον (διευθυντή) Φατίχ Τέρμιμ στο τηλέφωνο και τους είπα ότι είμαστε δίπλα τους. Καταδικάζω έντονα αυτήν την πρωτόγονη στάση», πρόσθεσε.

Ακόμα και ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν έσπευσε στο αεροδρόμιο για να υποστηρίξει τη Γαλατασαράι «ενάντια στην ανήθικη πρακτική που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές και ακολούθησε τη διαδικασία στενά με τον προπονητή μας Fatih Terim», τονίζουν οι Τούρκοι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.