Βαρύτατες κατηγορίες στον αστυνομικό και στον πατέρα της 19χρονης – Πώς ήρθε στο φως η υπόθεση

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, η οποία χθες κατήγγειλε πως ο ένστολος την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη, ενώ ο πατέρας της την βίαζε επί σειρά ετών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με την βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για :

– Εμπορία ανθρώπου κατ´ επάγγελμα

– Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου

– Βιασμός κατ’ εξακολούθηση

– Κατάχρηση σε ασέλγεια

– Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους

– Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

– Ενδοοικογενειακή απειλή

– Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

– Παράνομη οπλοφορία

– Παράνομη οπλοχρησία

– Παράνομη οπλοκατοχή

Και οι δύο κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πριν από το μεσημέρι, φέρονται να αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 19χρονης. Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, η οποία είναι διαφημιστική εταιρείας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν οι δύο άνδρες.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,
  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
  • 3 συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM,
  • 3 κάρτες μνήμης,
  • φωτογραφική μηχανή,
  • σκληρός δίσκος και
  • φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ( USB ).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πατέρα της 19χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • μαχαίρι και
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Πώς αποκαλύφθηκε ο “εφιάλτης” που ζούσε η 19χρονηΟι καταγγελίες της 19χρονης έχουν προκαλέσει σοκ. Όλα αποκαλύφθηκαν όταν χθες η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από πολίτες στην Ηλιούπολη, λέγοντας ότι δραπέτευσε από το σημείο, που την κρατούσε ο αστυνομικός, ο οποίος την απειλούσε και την εξέδιδε. Ο αστυνομικός συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι “συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10ης Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία. Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους”.

Ηλιόπουλος για 19χρονη: Η ΕΛ.ΑΣ. την κρατούσε χωρίς λόγο για περισσότερες από 24 ώρες χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο

“Για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

“Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη. Για ακόμη μια φορά καταπατάται κάθε έννοια κράτους δικαίου και αναδύεται άρωμα συγκάλυψης. Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία. Και να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα” προσθέτει.

Τι είπε η δικηγόρος της 19χρονης στον Realfm 97,8Η δικηγόρος της 19χρονης μίλησε στον RealFm 97,8 και στην Αναστασία Γιάμαλη, για τα όσα βίωσε το κορίτσι ενώ κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί της, γιατί την κρατούν “αποκλεισμένη”.

 

Η κα Αντωνία Λεγάκη τόνισε ότι “όταν κάποιος πολίτης είναι θύμα εγκλήματος, κακουργήματος εν προκειμένω, οφείλει να απευθυνθεί στην Αστυνομία για να κάνει την καταγγελία του. Η Αστυνομία συλλαμβάνει τον δράστη και ο άνθρωπος φεύγει ελεύθερος να πάει στο νοσοκομείο να τον φροντίσουν και να περιποιηθούν τα τραύματά του σωματικά και ψυχικά, όπως είχε ανάγκη και η συγκεκριμένη κοπέλα από χθες το πρωί”.

Η δικηγόρος είπε ότι “εχθές η κοπέλα με τη συνδρομή της σερβιτόρας της παρακείμενης καφετέριας που την είχε ξαναδεί χτυπημένη, φυγαδεύτηκε. Το κορίτσι έσπευσε και ζήτησε βοήθεια στην καφετέρια για να γλιτώσει από τον κακοποιητή της. Οι υπεύθυνοι την έκρυψαν, ο κακοποιητής την έψαχνε με τη μηχανή γύρω γύρω… Ήταν σαν αστυνομική ταινία αυτό που έζησαν. Κάλεσαν στη συνέχεια την Αστυνομία η οποία κατέφτασε και πήγαν στο Τμήμα. Έσπευσαν επίσης άνδρες και γυναίκες από φεμινιστικές συλλογικότητες για να συμπαρασταθούν και ένας δικηγόρος ο Γιάννης Μυκονιάτης. Με ειδοποιούν κι εμένα λίγο αργότερα”.

Η κα Λεγάκη συνέχισε λέγοντας ότι “εκεί στο τμήμα Ηλιούπολης περιμένουν όλοι να δώσει την κατάθεσή της. Συλλαμβάνεται ο κακοποιητής της, ο οποίος είναι όμως προσαχθείς. Και μένει προσαχθείς έως αργά το βράδυ. Το κορίτσι παραμένει στο τμήμα μέχρι αργά το απόγευμα χτυπημένο, ταλαιπωρημένο, να προσπαθεί να τελειώνει από εκεί. Δεν γίνεται τίποτα. Το λέει ο ένας στον άλλον… Μια γραφειοκρατία φοβερή και ανεξήγητη. Και κάποια στιγμή στις 6 μ.μ. λένε θα πάμε στο Εσωτερικών Υποθέσεων που έχει αρμοδιότητα. Παίρνουν την κοπέλα με ένα περιπολικό, λένε στον συνάδελφο “δεν χρειάζεσαι από εδώ και πέρα” – σημειωτέον απαγορεύεται να το κάνει αυτό η Αστυνομία- παίρνω τηλέφωνο στο Εσωτερικών Υποθέσεων και μου λένε εν ολίγοις: “ξέρουμε τη δουλειά μας, μην ανησυχείτε”. Λέω “το κορίτσι έχει δικαίωμα συνηγόρου” και απαντούν “όχι όταν καταθέτει”. Είναι πολιτικώς ενάγουσα, την ώρα που καταθέτει, καταθέτει χωρίς συνήγορο όλες τις άλλες ώρες είναι με τον δικηγόρο της. Μην το στερείτε αυτό ουδεμία στιγμή τους είπα και απάντησαν ότι δεν τους. είπε ότι θα κάνει πολιτική αγωγή. Τους είπα ‘πού να σας το πει αφού δεν την αφήνετε να έχει δικηγόρο”

Όπως τόνισε η κα Λεγάκη, “με αυτές τις διαδικασίες ξεκινάμε να δώσουμε δημοσιότητα γιατί καταλαβαίνουμε ότι το κορίτσι και η υπόθεση χειραγωγείται με σκοπό να αποκλειστεί από οποιονδήποτε άνθρωπο θα μπορούσε να την ενημερώσει για τα δικαιώματά της. Αυτή η κατάσταση αποκλεισμού συνεχίστηκε για ολόκληρο το βράδυ. Εγώ στις 6.30 μ.μ. ήμουν έξω από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ζητούσα να μπούμε μέσα και δεν μας το επέτρεπαν. Κάποια στιγμή στη 1 π.μ. είπα ότι ακόμη κι αν καταθέτει έως αυτή την ώρα το κορίτσι είναι πια από το πρωί – πάνω από 12 ώρες- και είναι βασανιστήριο. Φυσικά, δεν κατέθετε, την κρατούσαν αποκλεισμένη από εμάς. Μου είπαν τότε ότι δεν κάνουμε καλό στην υπόθεση που δώσαμε δημοσιότητα και μετά με ενημέρωσαν ότι έχει τελειώσει η κατάθεση και ότι θα τη δω σε πέντε λεπτά. Σε πέντε λεπτά αντί να μου επιτρέψουν την είσοδο, βλέπω ένα πολιτικό αυτοκίνητο με το κορίτσι μέσα να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα, σαν τρελό”.

Η δικηγόρος της όπως είπε, δεν έχει καταφέρει να μιλήσει ακόμα μαζί της. “Ελπίζω να μιλήσω κάποια στιγμή το απόγευμα, περιμένω να με ειδοποιήσουν. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει αφεθεί ελεύθερη. Πληροφορηθήκαμε ότι πήγε στο νοσοκομείο, από δική μας πηγή πληροφόρησης όχι από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έμπαιναν μέσα ακόμη και στα εξεταστήρια και έλεγαν ότι είναι κρατούμενη. Αυτό

είναι παραβίαση του μισού Ποινικού Κώδικα. Η Αστυνομία σε ένα θέατρο, σε όλους τους ρόλους, του διώκτη, του συνηγόρου, του ψυχολόγου κ.α. Χειραγώγηση μέχρι τέλους. Τι έχει να κρύψει η Αστυνομία; Γιατί αποκλείουν τους πάντες”;

Σε ερώτηση για το πώς είναι το κορίτσι, η κα Λεγάκη απάντησε ότι “είναι σχετικά καλύτερα το κορίτσι γιατί απέδρασε από τον δυνάστη της όμως η ψυχική της αποθεραπεία θα πάρει χρόνια”.

 

Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεν υπήρχε επικοινωνία της 19χρονης που κατήγγειλε ότι την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε αστυνομικός με τη δικηγόρο της για πολλές ώρες αλλά και με εκείνα που λένε ότι δεν παρασχέθηκαν στο θύμα οι πρώτες βοήθειες. Στο Twitter υπάρχουν εκατοντάδες σχόλια για το θέμα, αναδεικνύοντας το θέμα σε ένα από τα trend από χθες το βράδυ, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες της 19χρονης.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι “η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα”. Όπως τονίζει, “από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Υ.Ε.Υ.Σ.Α.) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα”.

Η ανακοίνωση καταλήγει στο ότι “τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της Υ.Ε.Υ.Σ.Α., καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.