Μήνυμα ισχύος από τον Έβρο: Εντυπωσιακή άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων – ΦΩΤΟ

Ισχυρό μήνυμα αποτροπής, αλλά και αποφασιστικότητας εκπέμπουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο, όπου πραγματοποίησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) της περιοχής εντυπωσιακή άσκηση.

Για πρώτη φορά σε άσκηση έκανε την εμφάνισή του ο «πλωτός big brother» του Έβρου ποταμού, που είχαμε κατά αποκλειστικότητα παρουσιάσει στο enikos.gr. Πρόκειται για το σκάφος με τον κωδικό «ONEX Νεώριον Ερμής ΧΙΧ» που όπως πρώτοι είχαμε γράψει στο enikos.gr στις 25 Μαρτίου 2020, αποτελεί δωρεά των Ναυπηγείων Σύρου, για την ενίσχυση της θωράκισης των συνόρων με την Τουρκία.

Το «ONEX Νεώριον Ερμής ΧΙΧ» φέρει πληθώρα ηλεκτρονικών μέσων, όπως συσκευή δέσμης υπερύθρων για νυχτερινή πλοήγηση, κάμερα Full HD, κάμερα υπέρυθρου μικρού κύματος (SWIR), θερμική κάμερα IR ψυχόμενη, και σύστημα επιτήρησης με laser (Laser Range Finder) εμβέλειας 10 χιλιομέτρων. Με απλά λόγια, αυτό το σκάφος γίνεται το υπερ-μάτι του Στρατού με εμβέλεια 10 χιλιομέτρων, δίνοντας την δυνατότητα στους χειριστές και το κέντρο επιχειρήσεων να γνωρίζουν επακριβώς τι ετοιμάζουν να κάνουν οι Τούρκοι (διακινητές ή Στρατός) σε οποιοδήποτε σημείο πριν ακόμη πλησιάσουν το νερό.

Για ακόμη μία φορά εντυπωσίασε το Μηχανικό του Στρατού, που έστησε σε χρόνο «μηδέν» τα Ribons στον Έβρο, δίνοντας την δυνατότητα εν συνεχεία σε άρματα μάχης Leopard να περάσουν απέναντι.

Κατά την τελική φάση της άσκησης, την οποία παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ετοιμότητας του προσωπικού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.