Τα στοιχεία που οδήγησαν στην αυστηροποίηση των μέτρων στα κέντρα διασκέδασης

Τα 1.797 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ, έφεραν τις έκτακτες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος στην αρχή της τοποθέτησής του, έσπευσε να αναφερθεί στον λόγο που αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των μέτρων στα κέντρα διασκέδασης, μπαρ και κλαμπ.

«Τις τελευταίες μέρες τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των επιδημιολογικών διερευνήσεων του ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους, όπως γνωρίζετε η μετάλλαξη “Δέλτα” έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι, κινδυνεύουν πολύ να μολυνθούν να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ήδη από την περασμένη Δευτέρα (28/6) βλέπουμε μία αλματώδη και ταχύτατη άνοδο των κρουσμάτων, όπου σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί. Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με δραστηριότητες διασκέδασης. Προς το παρόν η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται και από αύξηση νοσηλειών, ενώ οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν σε πτωτική πορεία», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και επισήμανε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται σημαντική πτώση του μ.ο. ηλικίας των κρουσμάτων που πλέον αγγίζει τα 27 έτη».

Για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στην καταγραφή πολλών κρουσμάτων σε Γλυφάδα και Άλιμο. «Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα, τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης», υπογράμμισε και επισήμανε ότι ειδικά στον Νότιο τομέα, όπου σήμερα καταγράφηκαν 252 νέες μολύνσεις, το 66% ήταν ηλικίας 15-24 ετών υπογραμμίζοντας ότι στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας η θετικότητα άγγιξε το 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.