Τόση αξία έχει ο πίνακας του Πικάσο που επέστρεψε στην Πινακοθήκη

Μετά την επιστροφή του πίνακα του Πικάσο στην Εθνική Πινακοθήκη πολλά γράφτηκαν για την αξία του. Η επικρατέστερη εκδοχή έκανε λόγο για ένα ποσό που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μόνο που αυτό το ποσό δεν είναι κοντά στη αλήθεια.

Το «Γυναικείο κεφάλι», διαστάσεων 56 x 40 εκ., που φιλοτέχνησε το 1939 ο Ισπανός ζωγράφος και αποτυπώνει τη μούσα του, φωτογράφο Ντόρα Μάαρ, με την οποία έζησε μια θυελλώδη σχέση για εννέα χρόνια έχει τεράστια αξία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capiltal.gr με βάση τις τιμές που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Artprice για ανάλογες δημιουργίες του καλλιτέχνη η αξία του -αν αυτό κυκλοφορούσε σήμερα στην αγορά- θα κυμαινόταν μεταξύ των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ.

Με κάποιους να σημειώνουν σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ότι θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον έτερο πίνακα που επέστρεψε στην Εθνική Πινακοθήκη, του Μοντριάν, η αξία του υπολογίζεται στα 30.000 ευρώ και ασφαλώς δεν συγκρίνεται με το έργο του Πικάσο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.