Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς στου Ζωγράφου

Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε ισόγειο σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 11 ετών και 9 μηνών, τον Οκτώβριο του 2020, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται. Στο σπίτι στου Ζωγράφου όπου έγινε η σύλληψη παραμένουν άνδρες του εγκληματολογικού της ασφάλειας αττικής.

Μαζί του συνελήφθη για υπόθαλψη μια 52χρονη Ουκρανή που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της.

Ο Χρήστος Παππάς διέφευγε της σύλληψης από τον Οκτώβριο του 2020. Είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και φήμες τον ήθελαν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής καταζητείτο από τον Οκτώβριο του 2020, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση. Ήταν ο μόνος από τους 38 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης, τα ίχνη του οποίου δεν είχαν εντοπιστεί, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει στείλει, μάλιστα, “σήμα” και στην Interpol που στις 20 Φεβρουαρίου του 2021 εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Να θυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2020, ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης δήλωνε ότι «η δική μου επικοινωνία μαζί του είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να βρεθεί πού είναι» και σχετικά με τις προσθέσεις του εντολέα του, υποστήριζε πως «αυτή τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί, αν αλλάξει λίγο αργότερα θα το δούμε».

Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ο Χρήστος Παππάς είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου 2020 και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων περιοριστικών του όρων διέφυγε, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον φυγόποινος και να καταζητείται από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι έγιναν ευνοϊκότεροι για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27 Αυγούστου 2015. Μ’ αυτή την απόφαση ο Χρήστος Παππάς είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αντί για τρεις που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στο σπίτι του, στην περιοχή του Παπάγου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.