Ξε-σέλωσαν στη… γυμνή ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης!

To διασκέδασαν με την ψυχή τους, αλλά χωρίς τα… ρούχα τους οι συμμετέχοντες της γυμνής ποδηλατοδρομίας που διοργανώθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για 14η χρονιά.

Το κάλεσμα έγινε από το κίνημα «gymnosophy», ενώ το σημείο εκκίνησης φέτος ήταν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη, στη ρύπανση και τη βία! Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το περιβάλλον, το ελεύθερο σώμα. Ενώνουμε τις φωνές μας!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για το ελεύθερο περιβάλλον, το σώμα. Τραβάμε την προσοχή από μια κοινωνία κλειδαρότρυπας που θεωρεί το γυμνό σώμα άσεμνο. Εμείς θεωρούμε άσεμνη τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Παράλληλα διεκδικούμε ένα ελεύθερο ποδηλατικό δίκτυο που θα ενώνει το κέντρο της πόλης με τις γειτονιές της. Διεκδικούνε μια επανοικειοποίηση του ΑΠΘ, λέμε όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και διεκδικούμε έναν ελεύθερο πανεπιστημιακό χώρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τερζόπουλος, εκ της διοργάνωσης.

Μια γιορτή διεκδίκησης χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις

«Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική κρίση, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης και σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις», γράφουν στο κάλεσμα τους.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν δράσεις με bodypainting, ενημερώσεις, δρώμενα και μουσικές στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

  • Δείτε πλάνα από το… άκρως απελευθερωτικό happening:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.