Προβλήματα στις πύλες εισόδου για δεύτερη χρονιά

Ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες σχηματίζονται καθημερινά στους τελωνειακούς σταθμούς των Ευζώνων και του Προμαχώνα, δυσχεραίνοντας τη μετάβαση επισκεπτών στη χώρα.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό στους συνοριακούς σταθμούς, η κατάσταση είναι παραλυτική καθώς κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις των ελέγχων», όπως σχολίασε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κ. Νοτοπούλου.

Παρά το γεγονός πως η τουριστική περίοδος έχει ανοίξει εδώ και αρκετές ημέρες, η κυβέρνηση έχει επιδείξει σημαντική ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων, επισημαίνει η βουλεύτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας».

Yπογραμμίζει δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες έχει καταθέσει επίσημα πρόταση να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών παράλληλα με την αυτονόητη αναγκαιότητα για ενίσχυση του προσωπικού όλων των κατηγοριών στις υφιστάμενες πύλες εισόδου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.