Καλοπιάνουν τα νησιά που «βουλιάζουν» από μετανάστες με μειωμένο ΦΠΑ!

Με σφραγίδα Eurogroup τα πέντε ελληνικά νησιά που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος των παράνομων μεταναστευτικών ροών και έχουν γίνει η «αποθήκη» της Ευρώπης, θα συνεχίσουν να «πνίγονται» (παρά το αφήγημα της κυβέρνησης), αλλά τώρα θα το κάνουν με… μειωμένο ΦΠΑ.

Αντί οι Ευρωπαίοι να δράσουν για ουσιαστική βοήθεια στη χώρα μας που θα αφορά την αποσυμφόρηση (πραγματική όχι στα λόγια), ρίχνουν ένα ξεροκόμματο μπας και καταλαγιάσουν τις αντιδράσεις.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η μονιμοποίηση εφεξής (και για όσο διάστημα συνεχίζουν να λειτουργούν σε αυτά δομές φιλοξενίας) του μειωμένου ΦΠΑ σε Χίο, Λέσβο, Κω, Λέρο, Σάμο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης έσπευσε να πανηγυρίσει:

«Με την συμφωνία στο Eurogroup για την μονιμοποίηση του νησιωτικού ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου που επηρεάζονται από την μεταναστευτική κρίση, δίνεται επιτέλους μια οριστική λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα που είχε προκαλέσει η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να τον καταργήσει. Μία λύση που σε συνδυασμό με τη μείωση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των νησιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και της εν γένει οικονομικής δραστηριότητας στα 5 αυτά νησιά που για αρκετά χρόνια σήκωσαν δυσανάλογο βάρος. Η Κυβέρνηση εκπληρώνει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τις δεσμεύσεις της  προς τις νησιωτικές κοινωνίες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.