Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Συγκεντρώσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

 

«Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται»

«Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει» ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην εξέδρα των ομιλητών στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών. Οι απεργοί ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 17:00 στο Σύνταγμα (με προσυγκέντρωση στις 16:30 στα Προπύλαια), την ώρα που θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο. Οι ομιλητές και οι απεργοί υπογράμμισαν ότι «το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.