Σύνοδος ΝΑΤΟ – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

“Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη σημασία του ευρω-ατλαντικού δεσμού που δοκιμάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια” τόνισε στη δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, “είναι όμως μια ευκαιρία επίσης να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες και αρχές, αλλά και την ενότητα της Συμμαχίας”.

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι “αντιμετωπίζουμε μια σειρά από σύνθετες προκλήσεις οι οποίες απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της Συμμαχίας μας. Ο COVID απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό ο οποίος δεν είναι καν ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Η κλιματική αλλαγή εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα ζητήματα ασφάλειας καθώς θα ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές. Και βέβαια, αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “απέναντι σε όλα αυτά η ατζέντα του ΝΑΤΟ έρχεται να δώσει μια σειρά από εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια χώρα που μέχρι και τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Είναι μια χώρα που καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση που την ταλάνισε την τελευταία δεκαετία έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις αμυντικές της δυνατότητες έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συμμαχία”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.