Θα δοθούν και πότε προνόμια στους εμβολιασμένους; Τι απάντησαν Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους

Το ζήτημα που βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, σχετικά με το εάν και πότε θα δοθούν προνόμια στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, κλήθηκαν να σχολιάσουν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

“Το πρώτο προνόμιο ήταν ότι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και να είναι ασφαλείς”, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, λέγοντας ότι “τα επόμενα προνόμια θα πρέπει να ζυγιστούν πολύ σωστά”, ούτως ώστε να μην “δημιουργούνται έντονες διακρίσεις με τις επακόλουθες διαμαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν ακόμη πλημμελώς εμβολιαστεί ή περιμένουν να εμβολιαστούν”, ενώ συμπλήρωσε ότι “πάντα θα υπάρχει ένα μέτρο ώστε να μην δοθεί η εντύπωση της πλήρους χαλάρωσης”.

Η συζήτηση αυτή έχει ανοίξει, τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενταθεί. “Αυτό θα πρέπει να γίνει στη φάση, όμως, που έχουμε πλήρη επάρκεια εμβολίων και όλοι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν και να μην υπάρχει χρονική καθυστέρηση στο να βρουν ραντεβού”, σχολίασε ο κ. Θεμιστοκλέους. Αναφέρθηκε, δε, στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, σημειώνοντας ότι κάποιος που είναι πλήρως εμβολιασμένος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να υποβληθεί σε PCR τεστ ή τεστ αντιγόνου. “Αυτό πιστεύουμε ότι είναι σαν fast lane για τους εμβολιασμένους και με αυτό το πρότυπο μπορούμε να λειτουργήσουμε και σε άλλους τομείς, φαντάζομαι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε”, συμπλήρωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.