Διάσκεψη για Λιβύη: Γιατί δεν κλήθηκε η Ελλάδα – Τι απαντά στον Νίκο Δένδια το γερμανικό ΥΠΕΞ

Στα όσα είπε την Πέμπτη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη για τη Λιβύη απάντησε το Βερολίνο. Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη στάση του Βερολίνου στο λιβυκό ζήτημα. «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη», είπε ο κ. Δένδιας μιλώντας σε συνέδριο και λίγες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση από τη Γερμανία.

«Η βάση για τη δεύτερη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη είναι όσοι συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 και στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου στο Βερολίνο

«Κάθε Διάσκεψη χρειάζεται μια βάση συμμετεχόντων και έναν κύκλο ο οποίος εγγυάται καλά αποτελέσματα, ο οποίος βεβαίως να είναι και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός. Βάση για αυτή τη Διάσκεψη είναι όσοι συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου του Ιανουαρίου του προηγούμενου έτους και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία follow up που δημιουργήθηκε μετά», δήλωσε ακόμη η Μαρία Άντεμπαρ και πρόσθεσε ότι η Λιβύη και οι εξελίξεις στη χώρα «είναι ένα θέμα που δικαίως ενδιαφέρει πολλούς διεθνείς παράγοντες και χώρες και για αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συνεργαστεί με όλους όσο το δυνατόν και στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Έθνη».

«Αλλά αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η βάση των συμμετεχόντων είναι αυτή της προηγούμενης Διάσκεψης και της διαδικασίας follow up, επανέλαβε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.